Rybak blir Barents-instruktør

Eurovisionvinner Alexander Rybak blir instruktør for barnekor fra Mo i Rana og Petrozavodsk i Barentsprosjektet "Fremtidens talenter møtes".
Rybak

Alexander Rybak har vært instruktør ved Prima Musikkskole tidligere, men dette blir første gang han samarbeider med barn. Her er han sammen Elina Kulset og Anasatasia Sochnevskaj ra et tidligere Barentsprosjekt. (Foto: Prima Musikkskole)

50 unge sangere fra Nordland sammen med 12 gutter fra et kor i Petrozavodsk møtes i Mo i Rana 3. - 5. november for å sette sammen en stort barnekor. Som instruktør i barentsprosjektet har de fått med Eurovisionvinner Alexander Rybak. 

­­

Nå som bevilgningen fra Barentssekretariatet på 60 000 kroner er avgjort, vil Violetta Sørensen i Prima Musikkskole begynne å jobbe mer intensivt med programmet for musikkhelga i november. 

- Det blir en blanding av populærmusikk, klassisk musikk, russisk og norsk musikk. Alexander sine egne sanger vil også være med på repertoaret, forteller Violetta. 

Kjent i begge land
Etter seieren i Eurovision Song Contest er Rybak godt kjent musiker også i Russland, og det blir en stor opplevelse både de norske og russiske barna å delta på dette prosjektet. 

Det er et russisk guttekor fra Petrozavodsk på 10 sangere på mellom 8 og 11 år som skal delta på seminaret i Bodø, mens det blir det rundt 50-60 unge sangere fra Gruben barnekor og Jubelkoret i Mo i Rana. Hele Rybak-seminaret skal ende opp med en finale i Gruben kirke på søndag 5. november hvor de innøvde sangene skal fremføres. 

Langt samarbeid
- Vi har hatt samarbeidsprosjekter med russiske musikere og kor før, men dette er første gangen vi gjør det med barnekor så det blir spennende.

Violetta har brukt Rybak som instruktør på disse tidligere prosjektene og det har fungert veldig bra. Ikke minst siden han snakker russisk også. Uansett blir arbeidsspråket engelsk for å gjøre det enklere for alle. 

- Målet er å vekke musikkinteressen hos barn og unge. Alexander med sitt flotte fiolinspill vil her være en stor inspirator. Samtidig er dette prosjektet med på å sette fokus på barnekorsang, forteller Violetta. 

Ni Barentsprosjekter i august
På første møte etter sommeren var det 9 prosjekter som ble innvilget prosjektstøtte fra Barentssekretariatet. Til sammen ble disse prosjektene tildelt 1.069.000 kroner. Under kan du lese mer om de ulike prosjektene som ble tildelt støtte. 

 

Last ned liste med prosjekttildelingene i august. 

Last ned liste med prosjekttildelingene i august. 


Økt kunnskap om verneutstyr - Bedre sikkerhet på arbeidsplassene i Barentsregionen

Arbeidshelse i Nord

 


Treningssamling Narvik Atletklubb og stevne

Narvik Atletklubb

 


Barents Cycling Cup

Sirbmá-Sirma IL

 


Barents AQUAW&W

Nord Universitet

 


TanaMatch'n 2017

Bryteklubben Tana

 


Barents Bird Interns in Harstad

Festspillene i Nord-Norge

 


Kultur, næring og vennskap over grenser

Gildeskål kommune

 


Barents Voluntary Arrangements Exchange Project (VAE)

IntraAct Productions

 


Fremtidens talenter møtes

Prima Musikkskole

­­