Barentssekretariatet er med på koronadugnaden

Barentshuset er stengt og Barentssamarbeidet drives nå frem fra kjøkkenbenken.
Hjemmekontor

Marit Jacobsen, Jenny Mikkelsen Spring, Ida Holm Hansen og Lars Georg Fordal er fire av våre kolleger som de siste ukene har hatt hjemmekontor og blitt eksperter på digital samhandling.

Hele verden har fått en ny hverdag på grunn av koronaviruset. Barentsregionen er ingen unntak og vi må alle bidra hvor vi kan.

Våre ansatte har de siste ukene jobbet fra hjemmekontor, både med prosjektbehandling og informasjonsformidling. Flere har meldt seg til frivillighetssentralen i Sør-Varanger for å bistå med det som måtte trengs i denne spesielle tiden. Hvis du er frisk og har mulighet til å hjelpe, bør du også kontakte frivillighetssentralen i kommunen der du bor.

Kommunikasjonsteam på utlån

Barentssekretariatet har også lånt ut kommunikasjonsteamet sitt, som består av Jonas Sjøkvist Karlsbakk og Ksenia Novikova, til Sør-Varanger kommune. Kommunen har blant annet opprettet en informasjonsportal på nett for å informere og inspirere folk i ukene som kommer. Barentsteamet har bistått i dette arbeidet, og produsert videoer, som hyllesten til alle smittevernhelter fra kommunepsykolog Ingvild Trøite Johnsen:

Se også hva kommunelegen Espen Rafaelsen ønsker aller mest i forbindelse med påske:

Behandler prosjekter som før

Når landegrensene for tiden er stengt, må Barentssamarbeidet gå nye veier for å bygge vennskap i regionen. Koronautbredelsen har ikke bare lært oss å vaske hendene, men også vist at vi ved behov finner kreative løsninger for å få hverdagen til å gå rundt.

Barentssekretariatet ser frem til å motta nye prosjektsøknader. Neste frist er 15. mai - og vi gleder oss til å se hvilke spennende prosjektforslag dere klekker ut i denne tiden. ­­Kontakt våre ansatte dersom du lurer på noe.

Skulle du trenge tips til aktiviteter du kan finne på med familien mens du holder deg isolert fra alle andre, kan denne videoen kanskje være til inspirasjon.

Hold deg frisk og glad!