Er du klar for et barentsprosjekt?

Jenny oppdaget Barentssamarbeidet gjennom et svømmeprosjekt. Nå fordeler hun selv barentsmidler. Se video

Vår rådgiver Jenny Spring Mikkelsen kan hjelpe deg i gang med ditt barentsprosjekt. Selv visste hun lite om barentssamarbeidet før hun ble med til Russland på svømmestevne. 

­­

Jenny er vår næringsrådgiver og en av de 11 ansatte ved Barentssekretariatets kontor i Kirkenes. I tillegg har vi 6 ansatte på våre tre kontor i Murmansk, Arkhangelsk og Naryan Mar. 

To av våre viktigste jobber er å veilede prosjektsøkere og deres russiske samarbeidspartnere til gode prosjektgjennomføringer og saksbehandle innkomne søknader. Til sammen får vi inn rundt 250 søknader hvert år, som spenner over et vidt spekter av fagfelter. 

Det er ingen grenser for hvilke organisasjoner som kan starte et barentsprosjekt. Det viktigste for oss når vi vurderer en søknad er at prosjektet har et godt samarbeidsinnhold. Vi vil at personer, organisasjoner, lag, foreninger bedrifter, osv.., skal finne noen som holder på med samme aktivitet, prosjekt eller næring på russisk side. Da kan dere i fellesskap løfte denne aktiviteten frem og skape grenseoverskridende aktivitet. Velkommen, du har ideen til et Barentsprosjekt. 

Om du lurer på hvordan du skal gå frem, ta en titt på vår søkeskole: 
Gå til søkeskolen

Eller du kan ta den litt mer kortfattede gjennomgangen av hva et barentsprosjekt er ved å gå til denne oversikten: 
Et godt barentsprosjekt starter med deg

Og er du fortsatt usikker bør du ta kontakt med en av våre rådgivere: 
Våre arbeidsfelt

Lykke til! 

­­