Litteraturfestival ser østover

Finnmark internasjonale litteraturfestival har et særlig fokus på å ivareta og løfte fram litteratur fra nordområdene. Derfor vil de at russisk litteratur skal være godt representert i programmet når festivalen arrangeres i Kirkenes i november. 

I november er det igjen klart for Finnmark Internasjonale Litteraturfestival. Festivalen, som arrangeres annet hvert år og veksler mellom Alta og Kirkenes som vertsby, har blitt en stor suksess siden oppstarten i 2010.

Fjerde gang
16. - 19. november er det fjerde gang Finnmark fylkesbibliotek inviterer til litteraturfest, og tema denne gangen er "Mentalitet". I løpet av de fire dagene festivalen pågår vil 30 ulike forfattere bidra til gjennomføringen av 60 ulike litteraturarrangementer i Kirkenes. 

Arrangørene lover enda sterkere fokus på russiske forfattere i år enn for to år siden, der det skal være et russisk litteraturtilbud for både det norske og det russiske publikumet. Barentssekretariatet har bidratt med 200 000 kroner til Finnmark Internasjonale Litteraturfestival for å gjøre den russiske satsingen mulig. 

Marina Stepnova
Som litteraturfestivalens russiske internasjonale forfatter i 2016 har arrangørene valgt ut Marina Stepnova og de som kommer til festivalen vil få lære mer om hennes forfatterskap. 

- Selv om de russiske forfatterne er ukjente for det norske markedet, er det i festivalens ønske å vise variasjon i litteratur fra nordområdet, forklarer arrangørene. 

Murmansk State Regional Universal Scientific Library er en av Finnmark fylkesbiblioteks samarbeidspartnere for å sikre er godt program. Russiske bibliotekarer vil også bli invitert. Festivalen har også et nært samarbeid med Murmansk Writers Union som det ventes en god deltakelse fra. 

 

Flere barentsprosjekter som har fått støtte i mai: 

Finnmark internasjonale litteraturfestival

Finnmark fylkesbibliotek

 


Styrket samarbeid med Murmansk kulturkomite. Bidrag til Murmansk BIRD kulturfestival 2016

Scene Finnmark

 


Se 13 andre barentsprosjektene som fikk støtte i mai

 

­­