Stor suksess for Barents Games i Oulu

 

Denne helgen ble et av de største folk-til-folk arrangementene i Barentsregionen gjennomført i Oulu, Barents Summer Games 2015. Og allerede i april neste år inviteres det til Barents Winter Games i Murmansk. 

Midt i en av de vanskeligste periodene i forholdet mellom Russland og Vest-Europa var det bare idrettsglede å se da idrettsutøvere fra de fire Barentslandene møttes i Oulu.

- Takk for de beste idrettslekene noensinne, står det skrevet på forsiden av Barents Games avisen som lå på frokostbordene til utøverne på hotellene i Oulu på avreisedagen.

Les Barents Times her.

14 idretter fordelt på ulike arenaer over hele byen bidro til skape en utrolig atmosfære i den finske byen i helga. Det ble konkurrert i golf, boccia, ballidretter, bueskyting, friidrett, tennis, orientering, vektløfting, bowling, skyting og sykling.

Gå hit for å se resultatene i de ulike øvelsene

- Vi er det største folk-til-folk prosjektet i Barentsregionen og viktig kulturbærer i regionen. Historien har vist at sportssamarbeidet har vært stabilt uansett politisk klima. Det har disse dagene i Oulu vært et tydelig bevis på, sier Claes Gregart som er Internasjonal koordinator i Barents Sportskomité.

Nå sendes stafettpinnen for Barents Games videre til Murmansk hvor det blir winter games første helga i april 2016.

På lørdagskvelden fikk Svetlana Neumova som er leder i Murmansk Sports Komité overlevert Barents Games flagget som arrangør av de neste lekene. Neumova sa i sin tale at det blir utfordrende å ta over etter så flotte leker som det Oulu har fått til, men de skal gjøre sitt ytterste for å danne en like fin ramme i Murmansk i april.