Velkommen til Barentsuka 2020

13. og 15. oktober inviterer Barentssekretariatet til prosjektseminar over hele Nord-Norge.
Russlandseksperter

Четыре эксперта посетят семинары, где они будут обсуждать развитие в России.

Barentssekretariatet snur rundt på hele prosjektlederkonferansen denne høsten og inviterer til Barentsuka 2020. Da gjennomføres fire barentsseminar over hele Nord-Norge mellom 13. og 15. oktober. 

Med økte restriksjoner og skjerpet smittevern blir det feil for Barentssekretariatet å samle folk fra hele Nord-Norge på en stor konferanse, der vi i verste fall kan komme til å bidra til å spre koronaviruset i landsdelen. 

- Derfor har vi valgt å skalere ned planene for prosjektlederkonferansen 2020 til 4 mindre prosjektseminar i Alta, Tromsø, Bodø og Mo i Rana. I tillegg vil vi gjennomføre et prosjektseminar i Kirkenes senere i høst, sier sekretariatsleder Lars Georg Fordal. 

Husk å velg riktig sted i nærheten av der du bor. Seminaret er gratis og vi byr også på middagen dersom du melder deg på den. 

Vi starter seminarene klokka 17.00 og holder på i rundt to timer, før det hele avsluttes med en felles middag. Planen for gjennomføring er som følger: 

  • 13. oktober klokka 17.00: Thon Hotel Alta
  • 13. oktober klokka 17.00: Scandic Meyergården Mo i Rana
  • 15. oktober klokka 17.00: Scandic Ishavshotellet Tromsø (FULLT)
  • 15. oktober klokka 17.00: Scandic Havet Bodø

Vi har delt staben i to der det ene teamet skal møte prosjektledere i Troms og Finnmark fylke, mens det andre teamet møter prosjektledere i Nordland fylke. 

Seminarprogram
Programmet for seminarene vil inneholde en faglig del hvor vi snakker litt om status for barentssamarbeidet og våre planer for tiden fremover. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide hadde takket ja til å komme til prosjektlederkonferansen. Siden den ikke ble noe av vil vi gjennomføre et intervju med henne som vises på alle fire seminar, med hilsen til prosjektlederne.

Dere kommer også til å få høre om prosjektgjennomføringer, både vellykkede prosjekter fra før koronapandemien og de som har klart å gjennomføre digitale prosjekter etter mars. I tillegg vil vi invitere inn ulike russlandskjennere som vil fortelle mer om utviklingen i Russland i dag fra forskjellige ståsted. Så snart vi har de detaljerte programmene for hvert seminar klart vil vi publisere det her. 

Program, klokken 17.00-19.00

  • Velkommen
  • Alt om Barents: Siste nytt fra Barentssekretariatet
  • Hilsen fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide (video)
  • Derfor ble prosjektet en suksess: Historier fra prosjektledere
  • Russlandsforedrag av Marit Bjerkeng (Alta), Ane Bonde Tusvik (Mo i Rana), Morten Jentoft (Tromsø) eller Bernhard Mohr (Bodø)

 

 

 

 

 

 

­­