Kan du løse koronakrisen for nordområdene?

Hvordan skal barentsregionen komme seg gjennom koronakrisen? Sett av 48 timer til Hack the Crisis Barents og bidra til å løse utfordringene.
Ice kirkenes

Ты готов сразиться с коронавирусом? Фото с Ice Kirkenes 2019 (Фото: Максим Малютин)

Over hele verden jobbes det på spreng med å løse koronakrisen digitalt. Gjennom Hack the Crisis Barents inviteres du til å sette av 48 timer for å løse utfordringene her i nord. 

I løpet av kort tid ble vår trygge, deilige hverdag med faste rutiner ruinert, og mange føler seg nok som huleboere, vel å merke digitaliserte. Et globalt initiativ kalt #hackthecrisis har nå tatt grep for å finne løsninger på ulike problemer som koronaviruset medfører. Nå lanserer Barentssekretariatet Hack The Crisis Barents.

– Tiltak og løsninger som fungerer for Oslo passer ikke nødvendigvis for små lokalsamfunn i nord. Vi oppfordrer engasjerte og kreative barentsborgere til å bidra med å finne løsninger som passer for våre lokalsamfunn og vårt næringsliv, sier Jenny Spring, prosjektleder og næringsrådgiver i Barentssekretariatet.

Derfor har Barentssekretariatet kastet seg på denne globale trenden og oppfordrer alle i Barentsregionen til å bidra sammen med oss.

Meld deg på her

 

 

Jenny Spring leder prosjektet #HacktheCrisisBarents. (Foto: Max Malyutin)

48-timers konkurranse
28. – 30. april kjører vi en 48-timers digital konkurranse, også kalt et hackathon. Målet er å hjelpe både lokalsamfunnene og næringslivet i Barentsregionen med å finne løsninger som sikrer aktivitet og arbeid i tiden fremover.

– For at vi skal få til dette trenger vi folkets hjelp til å sende oss problemstillinger de opplever i sine lokalsamsamfunn som følger av koronaviruset. De kan være næringsrelaterte, så vel som sosiale. Poenget er å bidra til å berge lokalsamfunnene her i nord, forteller Jenny engasjert.

Hva er #HackTheCrisisBarents?
Rett og slett en digital konkurranse. Enkelt forklart går den ut på å løse en utfordring som lokalsamfunnet eller næringslivet i Barentsregionen opplever og som er forårsaket av koronaviruset.

Målet er å jobbe i team for å skape de beste løsningene på de mest relevante problemene i løpet av 48 timer. 

Hvem kan bidra?

Her kan alle bidra og det finnes tre måter:

  1. Du bidrar ved å sende inn en problemstilling. Det er lov å sende inn et problem, som man selv melder seg på for å løse!
  2. Du melder deg på for å løse utfordringene! Du kan melde deg på som lag, bedriftslag eller som enkeltperson som det dannes lag av.
  3. Du stiller som mentor Fordi du brenner for å hjelpe andre og har lyst til å veilede et lag.

Vinnerlaget
Laget som kommer opp med den beste løsningen vinner 30 000 kr til å videreutvikle sitt konsept. De tre beste lagene får i tillegg billetter og reise til innovasjonsfestivalen ICE i Kirkenes.

Vi er sikre på at du som i dette øyeblikk leser har opplevd et koronarelatert problem som har påvirket ditt lokalsamfunn eller næringslivet nær deg. Vi må alle ta ansvar for å komme gjennom krisen, bidra du også!

https://www.icekirkenes.no/

#HackTheCrisisBarents