Digital dans holder liv i salsasamarbeidet

Når grensa stoppet salsaklubbens danseprosjekt, ble løsningen å danse over videolink med zoom.
Salsa

Элизабет Баде из Сальса-клуба в Киркенесе ставит лайки домашним танцорам по всей Европе (Фото: Йонас Карлсбакк)

Koronapandemien stoppet både den lokale salsadansingen og barentsprosjektet for Elisabeth Bade i Kirkenes Salsaklubb. Den digitale løsningen hun fant ble enda mer grensesprengende og internasjonal enn hun kunne drømme om. 

Salsamiljøet i Kirkenes og Tromsø var godt i gang med å få på plass et aktivt samarbeid, med besøk hos hverandre og mange aktiviteter. Så kom korona-pandemien, grensa ble stengt og det samme ble alle muligheter til å danse sammen.

For Elisabeth Bade ble med en gang viktig å se på alternativer, slik at hun kunne holde dansen i gang så lenge smitteverntiltakene er aktive. Løsningen ble som for alle andre å møtes på nettet. 

Zoom
Barentssekretariatet fikk være med når Elisabeth og dansevenner fra Kirkenes, Tromsø, Murmansk, Tyskland og Spania møttes på Zoom for å danse. 

- Zoom er ikke helt ideelt. Det er et verktøy for pratemøter, ikke dans. Så vi har ikke funnet en god måte til å dele musikken. Bortsett fra det har vi det kjempegøy og får øvd på dansinga selv vi ikke kan treffes, sier Elisabeth. 

Likevel gleder hun seg til at dette er over slik at de kan treffes igjen for å danse sammen. Salsa er tross alt en pardans. Ikke noe man skal gjøre alene på stuegulvet foran en PC-skjer. 

Se videoen vår fra da vi deltok på salsatrening på nett. 

­­

Se også bildene vi tok fra Salsatimen.

Digital salsa cooperation