BarentsKult jakter nye kulturprosjekter

1. februar er søknadsfristen for at prosjektet ditt skal være med i vurderingen denne høsten.

Planlegger du å gjennomføre et spennende kulturprosjekt sammen med en russisk partner? Søk om støtte fra BarentsKult. Søknadsfristen er 1. februar og 1. september hvert år.

BarentsKult er alltid på jakt etter nye norske og russiske samarbeidspartnere som kan være med på å styrke det grenseoverskridende arbeidet med profesjonell kunst og kultur i Barentsregionen. Lurer du på kanskje på hva BarentsKult er og om det kan være aktuelt for deg?

Gå rett til BarentsKult søkeskjema (Må logge inn/ha opprettet bruker)

BarentsKult-logoen

Hva er BarentsKult?

Gjennom finansieringsprogrammet BarentsKult skal det utvikles nye, profesjonelle kulturuttrykk innenfor områder som musikk, teater, visuell kunst, dans, kunsthåndverk og annet. Felles for alle prosjektene som støttes over programmet er at de skal ha fokus på Barentsregionen og nordområdene. BarentsKult skal bidra til å skape internasjonale møteplasser for utvikling av kunst og kultur.

Hva kreves?

Du må bo i Nord-Norge for å kunne søke, men kan samarbeide med aktører i hele Russland og Norge. Hovedaktiviteten skal foregå i norsk eller russisk del av Barentsregionen eller i Leningrad oblast, og det må være deltakere fra disse områdene for å oppnå støtte. Deltakerne skal i all hovedsak være profesjonelle kunstnere – både fra norsk og russisk side. Med kunstnere mener vi ikke bare billedkunstnere, men selvfølgelig også musikere, skuespillere, dansere og sangere. Hovedkriteriet for å oppnå støtte er at de norske og russiske kunstnerne skal skape noe nytt sammen; for eksempel en ny teater- eller danseforestilling, ny musikk, eller en felles kunstutstilling.

Søknadsfristen nærmer seg

Hvis dette høres ut som noe for deg, så må du hive deg rundt; fristen for å søke nærmer seg med stormskritt. Søknader skal sendes inn via Barentssekretariatets webportal, og søknadsfristen er innen utgangen av 1. september eller 1. februar. Husk at prosjektet må være gjennomarbeidet og grundig planlagt, og søknaden godt utformet.

Mer informasjon

Les mer om BarentsKult her, eller ta kontakt med sekretariatet hvis du ikke finner svar på dine spørsmål der. Nederst på BarentsKult-siden finnes også informasjon om prosjekter som har fått støtte fra programmet tidligere.

Kontaktinfo i Barentssekretariatet:
Margrethe Alnes

E-post: margrethe@barents.no 
Telefon: 995 83 060

Last ned infoark om BarentsKult