Takk til Barents Games 2017!

600 ungdommer fra Norge, Sverige, Finland og Russland. Se bilder og video fra lekene her
Det finske o-løplaget er på plass i Bodø for Barents Games 2017.

600 ungdommer fra Norge, Sverige, Finland og Russland. Idretten bringer mennesker sammen på fredelig vis, sommerlekene i Bodø ble et mønstereksempel på Barentssamarbeid. 

Barents Summer Games 2017 gikk denne gangen av stabelen i Bodø og ble sesongens største møteplass for ungdommer fra hele Barentsregionen. Allerede neste år arrangeres vinterversjonen av lekene i Luleå, Sverige. Merkevaren Barents Games vokser seg sterkere og sterkere for hver gang lekene arrangeres. 

Godt naboskap lønner seg og et godt eksempel på dette er innenfor idretten. Finland, Sverige, Russland og Norge har drevet idrettssamarbeid på tvers av landegrensene i Barentsregionen siden 1960. Takket være gode kontakter på tvers av landegrensene er det mulig å drive idrett på toppnivå innen langt flere idrettsgrener enn om man skulle være begrenset til miljøer innenfor egne grensestolper. Barentssekretariatet har i år støttet en rekke prosjekter som legger til rette for idrettssamarbeid på tvers av den norsk-russiske grensen, for eksempel da Narvik Atletklubb dro på treningsleir med bryterklubben Mosshar i Murmansk denne sommeren. 
 

Den russiske studenten Polina Ponomareva skriver masteroppgave om Barentssamarbeidet og arbeider som tolk under Barents Games i Bodø. Hun vil finne ut om Barentssamarbeidet fjerner fordommer: 

 

Kunne du tenkt deg å prøve Trampett & Tumbling? Det konkurrerer Iver Seljeseth i under Barents Summer Games 2017!

 

Thea Lillegaard kjemper alene for Norges ære i judo under Barents Summer Games 2017! Men først må hun gå ned 500 gram, og vinne mot tre russere.

 

Bildegalleri fra Barents Summer Games i Bodø 2017: 

 

­­