Sjekk ut programmet for Kirkeneskonferansen

Komite

Årets konferanseprogram har en unik bredde som dekker spennet mellom politikk, nærings- og samfunnsutvikling i regionen. - Det beste programmet vi har presentert noen gang, sier leder for konferansen Guro Brandshaug.­­­­

Barentsseretariatet er medarrangør for Kirkeneskonferansen og i år er det 10. gang at Kirkeneskonferansen arrangeres. En konferanse som har etablert seg blant de viktigste i Nord-Norge og er fullbooket hvert eneste år. Lite tyder på at jubileumskonferansen blir mindre populær.

- Vi synes det er gledelig at også utenriksminister Børge Brende (H) ser dette som en viktig møteplass, siden han i år som de to siste årene igjen legger turen til Kirkenes for å holde åpningsforedraget, forteller Brandshaug.

Se hele konferanseprogrammet på Kirkeneskonferansens nettside.

Meld deg på Kirkeneskonferansen her

Nordområdepolitikken i dag 
Brende innleder åpningssesjonen, som skal ta for seg betydningen av Nordområdepolitikken i dag. Det er politikere med lang erfaring fra internasjonal politikk og samarbeid som stiller sammen med utenriksministeren i denne delen.

Blant dem første viseguvernør Alexey Tyukavin i Murmansk Oblast, Finlands tidligere statsminister Paavo Lipponen, styreformann i Barentsrådet Sergey Petrovich fra russisk UD og stortingspolitiker og presidentkandidat til sametinget Helga Pedersen.

- Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått en slik internasjonal bredde og politisk tyngde i den første delen av programmet, sier Brandshaug.

Videre spenner konferanseprogrammet over sentrale tema for utviklingen i nord, som turisme, olje og gassnæringen, hvilke muligheter som ligger i nord og ikke minst ulike syn på hva som skal til for å sikre en bærekraftig utvikling i landsdelen.

- Det er sentrale aktører i sine respektive næringer som stiller på talerstolen for å gi sitt syn på utviklingen i nord, som administrerende direktør i Hurtigruten Daniel Skjeldam, administrerende direktør i Norges Sjømatråd Renate Larsen og Konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank 1 Nord-Norgel, forteller Brandshaug.

5-retters jubileumsmiddag 
En spesiell overraskelse i år blir jubileumsmiddagen onsdag kveld. Det blir et spektakulært 5-retters luksusmåltid, med TV-profil og administrerende direktør i Creuna, Arne Hjeltnes som konferansier.

- I anledning jubileet legger vi større vekt på middagen i år, hvor vi setter fokus på å fremheve lokale råvarer. Vi har fått opp to internasjonale kokker, som skal tilberede kongekrabbe, laks, og reinkjøtt fra Norway King Crab, Lerøy og Finnmark Rein, forteller Brandshaug.

Middagen er sentral møteplassen for alle som deltar på konferanser og Kirkeneskonferansen ønsker å gjøre årets middag til en helt unik opplevelse.

Modernisering
Kirkeneskonferansen er også stolte over å ha modernisert fasaden i år, men helt ny logo som er utviklet av Kirkenesbaserte Christine Galschjødt Design. I tillegg har de oppgradert nettsiden slik at det skal være enklere å navigere seg rundt for å finne viktig informasjon om konferansen.

- Det er klart at det er kvaliteten på konferanseprogrammet som alltid vil være førsteprioritet for oss. Samtidig er det viktig for oss å fremstå nyskapende og moderne for vårt publikum og derfor var det på høy tid at vi fikk oppgradert vår grafiske profil til 2017 standard, sier Brandshaug.

Kirkeneskonferansen arrangeres i samarbeid av Kirkenes Næringshage, Sør-Varanger Kommune, Barentssekretariatet og Utenriksdepartementet.

Kontakt Guro Brandshaug:
Telefon: 958 10 723
E-post: gb@knh.no

­­