Klart for årets største barentsfest

Tidenes største idrettsarrangement i Bodø starter 1. september. Barents Summer Games 2017.
Barents Summer Games 2017

Landeveissykling er en av 14 idretter det skal konkurreres i under Barents Summer Games i Bodø. (Foto: barentssports.com)

Med 14 idretter på programmet, 570 utøvere og totalt 1000 tilreisende med støtteapparatet, vil Bodø stå i Barentssamarbeidets tegn denne helga. Barentssekretariatet er med og tar pulsen på byen gjennom helga. 

­­

Vi lar BG-utøverne styre vår snapchat i helga. Følg med hva de finner på.

Barents Games er utvilsomt et av de mest omfattende barentsprosjektene Barentssekretaraiatet er med og finansierer i løpet av året. For noen år tilbake så barentsidretten behovet for å samle alle barentskampene til ett stort arrangement. Dermed var Barentsregionens egen idrettsfest etablert, og årets arrangement fikk en historisk høy bevilgning på 3,6 millioner kroner i prosjektmidler fra Barentsekretariatet. 

Mottoet for Barents Games er Sharing the arctic spirit". Det handler om at alle som bor i de fire barentslandene Norge, Sverige, Finland og Russland må jobbe sammen på tvers av grensene for å dele kunnskap og erfaring gjennom internasjonale idrettskonkurranser. For idrettsmiljøet i Bodø er det et kjempeløft å få dette på plass, der klubbene til en stor grad stiller på dugnad for den største idrettsfesten i Bodø sin historie. Det er hele 350 frivillige i sving for å sikre at alle konkurranser blir gjennomført som planlagt. 

Barents Games tolk Polina Ponomareva (t.v.) blir intervjuet av vår fotograf Amanda Aasberg om BSG2017. (Foto: Martin Fossum)

Barentssekretariatet er på plass i Bodø for å dekke det vi ser på som en av de viktigste arenaene for å styrke Barentssamarbeidet. Vårt info-team vil følge flere øvelser tett og vil være aktiv på sosiale medier gjennom hele helga. Følg våre SoMe-profiler og få et litt annet blikk på konkurransene og ikke minst utøverne. 

Følg våre SoMe-profiler under Barents Sumer Games i Bodø denne helga.
Facebook: @barents
Twitter: @barentssec
Instagram: @barentssec

Gå til Barents Games sin nettside.
Program for Barents Summer Games 2017

Følg Barents Games på Facebook: @barentsgames2017

 

 

­­