Hvorfor stemmer russerne på Putin?

Barentssekretariatet og Pikene på Broen arrangerer Bokbad med Bernhard L. Mohr på Terminal B i Kirkenes onsdag 29. november klokka 18.30
Bernhard Mohr

Talking Barents Bokbad med Bernhard Mohr, der han i samtale med Anja Salo forteller om sin bok Hvorfor stemmer russerne på Putin?
Sted: Terminal B, Dr. Wesselsgate 14, Kirkenes
Tid: 29. november klokka 18.30

Meld deg på facebook-eventen

I 2006 flytter Bernhard L. Mohr til Moskva. På vegne av Schibsted skal han være med på å bygge opp en gratisavis i den russiske hovedstaden og i St. Petersburg. Selv om president Putin blir kritisert for å bevege seg i mer autoritær retning, hersker fremtidsoptimismen — og en tro på at Russland med tiden vil nærme seg våre vestlige demokratier. Ikke minst preger denne troen mange av Mohrs russiske kolleger og kamerater.

Ti år senere ser bildet helt annerledes ut. Etter at Putin kom tilbake som president i 2012, har han fått vedtatt en rekke lover som innskrenker forsamlings-, ytrings- og bevegelsesretten for borgerne. Gjennom annekteringen av Krim har Russland også vist seg villig til å bruke militærmakt for å utfordre etablerte landegrenser. Når Mohr reiser tilbake er Putin mer populær enn noen gang. Han lurer på: Hvorfor stemmer russerne på Putin?

Vi inviterer til bokbad i Terminal B. Forfatteren selv kommer for å diskutere sine opplevelser fra Russland og sine tanker om hvordan utviklingen i Russland har tatt den veien. Anja Kristine Salo er intervjuer for kvelden og cover-bandet ‘Gruppa Krovi’ vil gi en håndfull musikalske smakebiter fra den russiske gruppa Kinos underfundige kartotek.

Arrangementet vil bli streamet på vår facebookside.