Full satsing på Barentsvideoer

Infostab

Barentssekretariatets informasjonsstab består av kommunikasjonssjef Martin Lerberg Fossum (t.v.), Barentspilot Amanda Åsberg og barents.no redaktør Jonas Karlsbakk. (Foto: Elizaveta Vassilieva)

Denne uka er det "kick-off" for Barentssekretariatets ferske infostab. Det kommende året blir flere videoreportasjer en helt sentral del av sekretariatets informasjonsarbeid. 

­­

Med Amanda Åsberg på plass i sin ettårige prosjektstilling som Barentspilot, er infoteamet til Barentssekretariatet komplett og godt i gang med å legge planer for det kommende året.

- Vi vil gjøre det norsk-russiske samarbeidet synlig for så mange som mulig. Vi skal løfte fram de gode prosjektene og ildsjelene som har og gjør folk til folk-samarbeidet mulig i Barentsregionen, sier kommunikasjonssjef Martin Lerberg Fossum i Barentssekretariatet. 

For å sparke igang satsingen dro hele gjengen til Vadsø sist onsdag for å oppleve Varangerfestivalen. Blant annet for å teste ut ideer og tanker om hvordan de skal løse oppgaven. Produkter fra turen kan du allerede se på vår nettside og på våre kanaler i sosiale medier.

Følg vår snapchat.

Våre SoMe-profiler 
Facebook: @barents
Twitter: @barentssec
Instagram: @barentssec

Videojournalist
- Amanda skal jobbe med å lage engasjerende videohistorier. Hun skal reise rundt i Norge og Russland og besøke tidligere og nåværende prosjekter og prosjektdeltakere. En sentral del av hennes jobb blir å nå unge Barentsborgere og gi flere smaken på norsk-russisk samarbeid, sier Martin. 

Amanda kommer rett fra fullført journalistutdannelse ved universitetet i Bodø, hvor hun har spesialisert seg på videojournalistikk. I tillegg har hun hatt både praksisperiode og vikariat ved NRK Nordland og bygd opp masse erfaring derfra. 

Omfattende satsing
- Hvert år finansierer vi over 200 Barentsprosjekter, men alt for mange av disse er det kun deltakerne selv som kjenner til. Det synes vi er synd, så hovedmålet vårt nå er å gi flere innblikk i alt det spennende som skjer her i nord. 

Martin er vikar for Anja Kristine Salo i ett år framover. Sammen med nettsideredaktør Jonas Karlsbakk står de tre klar til å gjennomføre en av de mest omfattende informasjonssatsingene i Barentssekretariatet noensinne.

- Det blir ekstremt viktig for oss å være aktive i alle kanaler og på alle publiseringsplattformer. Amanda skal i første rekke jobbe med å lage videohistorier, mens Jonas er ansvarlig for å holde nettsiden aktiv. Min oppgave blir å sy alle disse trådene sammen slik at vi får ut en bred og interessant informasjon om hvordan Barentssekretariatet kan bidra til å gjøre samarbeid mellom russere og nordmenn enklere, forteller Martin. 

Barentssamarbeidet 25 år

I 2018 er det også 25-årsjubileum for Barentsamarbeidet og det blir et viktig element for informasjonsarbiedet til Barentssekretariatet. 

- Vi skal bruke jubileet til å fortelle hvordan Barentssamarbeidet har vært en døråpner for økt kontakt mellom nordmenn og russere, og hvordan det har bidratt til fred og stabilitet i nord, avslutter Martin.