Sanger på vei til det store intet

Russiske Daria Orlova fra Murmansk er i Kirkenes med sin helt nye kunstutstilling. Utstillingen er ment som en vekkerklokke til menneskeheten, og belyser viktige utfordringer vi står ovenfor.

Daria Orlova (27) er en lokal kunstner fra Murmansk, men selv om hun har hatt ustillinger i både Arkhangelsk og Berlin, har hun ennå ikke stilt ut i sin egen hjemby. 

Darias utstilling "Sanger på vei til det store intet" er en 12 bilders collageutstilling, som nå har premiere i Kirkenes. Hun forklarer at meningen med utstillingen er å vekke folks oppmerksomhet mot de store utfordringene vi møter. Dette gjelder såvell miljøspørsmål slik som overforbruk og søppel, men også humanitære problemer som vann og matmangel, eller så brutalt som krig.

- Jeg ønsker at også vanlige mennesker skal åpne opp øyene for de vanskelighetene menneskeheten står ovenfor. Dette er noe som påvirker oss alle, men hjemme hvor jeg kommer fra er det bare aktivister som bryr seg om slike problemer.

Prosessen med å lage verkene har vært hektisk, da hun for bare noen uker siden ble oppmuntret av noen norske miljøverns-kollegaer til å lage utstillingen. 

Utstillingen er å se på Barentssekretariatets kontorer i Kirkenes fram til Søndag under Sekretariatets åpningstider eller såfremst lokalene er åpne for publikum. 

 

­­