Nuorat - ungdommens eget Riddu-Riđđu!

«Disse dagene på Riddu har vært fantastisk innholdsrike. Det har definitivt gitt meg mye ny lærdom og et nytt perspektiv på urfolk!» Dette sier Andreas Toften, deltaker på Riddu-Riđđu sitt ungdomsprogram for første gang.­­

13. til 17. juli i år var rundt femti ungdommer mellom 13 og 25 år samla i Manndalen for å delta på  Riddu Nuorat. Ungdomsprogrammet som Riddu-Riđđu-festivalen arrangerer for tredje år på rad er et svært populært tiltak, som trekker deltakere fra hele Barentsregionen. Manndalen skole var fylt til randen av aktive og energiske ungdommer hele uka – og en sjonglering mellom russisk, norsk og engelsk språk sørget for at alle hang med. Ungommene sjøl trakk fram tryggheten og samholdet som viktige ingredienser på veien mot Riddu-Nuorat sitt mål: Å bidra til økt bevissthet om egen kulturbakgrunn og identitet.

«Riddu Nuorat er et unikt prosjekt. Vi ønsker å skape en internasjonal urfolkssamhørighet blant ungdom. Og det ser ut til at vi lykkes, for gjengen  har vært svært lærevillige, entusiastiske og positive. Vi har virkelig fått det til i år!» sier Ingrid Nordahl og Olga Egorova samstemt. De var ledere under årets Riddu Nuorat.

­­