Kraftfullt dansemøte i Tromsø

Det er fascinerende å betrakte hvordan kunstinteresserte ungdommer kommuniserer med hverandre gjennom sitt kunstutrykk. Det trengs ikke så avansert verbalt språk - bevegelser – kroppsspråk – mimikk -  er alt som skal til når dansere møter hverandre ansikt til ansikt. Dette vikk vi oppleve på UKM Arctic Powerdance Workshop i Tromsø.­­

Med støtte fra Barentssekretariatet fikk UKM Arctic mulighet for å arrangere en stor danseworkshop på kulturskolen i Tromsø 23.-28.februar 2016. Workshopen var direkte knyttet til UKM-UKA i Tromsø, og danserne fikk vise seg fram på storscenen i Tromsø Kulturhus. De unge danserne i workshopen kom fra Arkhangelsk, Troms og Oulu. Instruktører for workshopen var Annamari Kess (Oulu) og Henri Sarajaervi (Helsinki).

Innholdet i workshopen var delt i to programdeler: Del 1 - bestod av danseklasser der instruktørene underviste i forskjellige stilarter innen moderne gatedans: Commercial streetdance , lyrical jazz and vogueing. Del 2 – av programmet bestod av et samarbeidsprogram der deltakerne ble delt i 3 grupper på tvers av nasjonalitet. Hver av gruppene måtte samarbeide om å lage koreografi til et utvalgt lydspor. Ved avslutningen ble disse koreografiene satt sammen til et helhetlig dansenummer som ble vist som avslutning på UKM-forestillingen i Tromsø Kulturhus.

Disse dansetreffene er veldig givende både for deltakere og institusjonene. Vi får utvekslet dansestiler og arbeidsmåter som skaper teknisk og kunstnerisk utvikling både for den enkelte deltaker – og for dansemiljøene i institusjonene som er involvert. Dette er folk- til folk samarbeid på sitt aller beste.

Se videoen som er laget fra workshopen: