Internasjonal fotballfest ved grensa

Kommende helg møtes ungdom i alderen 10 - 14 år fra Norge og Russland til fotballskole og turnering i Pasvikdalen. Barentssekreetariatet har bidrar med 60 000 kroner og i år deltar det fire lag fra Murmansk. 

Dagene på Svanvik deles i to, der første del av dagen vies til fotballskolen og så er det kamper mellom lagene siste del av dagen. Idrettslaget Pasvik Hauk organiserer fotballskolen og de har skaffet kyndige instruktører fra fotballgymnaset i Murmansk og lokale instruktører fra klubbene i Sør-Varanger. Blant de mange deltakende lagene, er det fire russiske lag. 

- Pasvik International har gjennom mange år bidratt til sportslige og sosiale relasjoner mellom fotballspillende barn på tvers av landegrenser i Barentsregionen.  I tillegg til fotballskole og turnering, arrangeres det sosiale sammenkomster og aktiviteter for barna på lørdagskvelden, forteller Tore Flatlandsmo Berglen som er leder for årets PI.  

Deltakerne bor på Pasvik skole og på internatene ved Pasvik folkehøyskole, noe som skaper en god ramme for sosiale sammenkomster på kvelden. 

Hovednedslagsfeltet for deltagerne er Øst-Finnmark og Russland. IL Pasvik Hauk er ingen stor klubb, men med stor dugnadsånd har de klart å arrangere Pasvik International i en årrekke.

- Vi har opparbeidet oss god erfaring og har et godt konsept som vi er stolte av å få til i en liten bygd som Svanvik, sier Berglen.