Hushovd til Murmansk

En etappe i Russland kan bli en realitet allerede i 2017, sier Dmitrij Minnebaev fra det russiske sykkelforbundet til Thor Hushovd og kollegene hans i Arctic Race of Norway.

I forbindelse med fjerde utgave av Arctic Race of Norway som ble arrangert i Nordland fra 11. - 14. august, var en delegasjon fra Murmansk fylke for første gang på besøk på sykkelløpet. De vurderer muligheten for en etappe med start i Murmansk i 2017 eller 2018.

Sykkelsamarbeid
Barentssekretariatet er koordinator for samarbeidet med Murmansk, og bistår Arctic Race of Norway i utviklingen av prosjektet. Det er snakk om en etappe i Murmansk, samt en etappe fra Murmansk til Kirkenes, men alternativene er ennå ikke avklart. 

Dmitrij Minnebaev og Irina Tsyhankova fra komiteen for fysisk kultur og idrett i Murmansk-regionen fikk her møte ledelsen i Arctic Race of Norway, med leder Knut-Eirik Dybdal og ARN-ambassadør Thor Hushovd i spissen. Under besøket deltok delegasjonen på den offisielle middagen, lag-presentasjoner, samt første etappe i årets tour. Presidenten i det russiske sykkelforbundet,

ARN har lenge hatt et sterkt ønske om å få til ei etappe i Murmanskregionen et av de nærmeste årene, og har lagt frem disse planene for fylkesadministrasjonen i Murmansk flere ganger tidligere. I Bodø fikk Minnebaev og Tsyhankova endelig sjansen til å oppleve selve sykkelløpet, som de hittil bare har sett på bilder og i video. Det håper Dybdal, Hushovd og resten av ARN-gjengen at bringer dem enda et skritt nærmere drømmen om å ei etappe i Murmansk. 

Dmitrij Minnebaev var i hvert fall imponert over det han så. 

Sterke i troen
- Naturen er flott, og man kan nærmest lukte sykkelatmosfæren her. Vi har i dag hatt gode møter med ledelsen av rittet og fylkeskommunen, og vi føler at kommunikasjonen og samarbeidet med organisasjonen bak Arctic Race fungerer veldig bra. Det vi har sett gjør oss sterke i troen på et samarbeid alt i 2017, forteller Minnebaev.

Med i delegasjonen er også Irina Tsyhankova, fra komiteen for fysisk kultur og idrett i Murmansk-regionen. 

- Det er noen ting som gjenstår, men alt ser veldig positivt ut så langt. Om det blir etappe i Murmansk kan vi love at det vil bli veldig, veldig bra, sier Tsyhankova.