Her er den nye lederen for Barentssekretariatet

Styret i Barentssekretariatet har i dag ansatt Lars Georg Fordal (39) som ny daglig leder.

­­

Lars Georg Fordal er tilsatt som ny daglig leder i Barentssekretariatet. Han kommer fra en stilling som internasjonal observatør for OSSE i Ukraina, hvor han har vært i to år.

Last ned bilde i fullformat. Kan brukes fritt av alle.

Bred russlandserfaring
Fordal har utdanning i russisk språk og kultur fra Universitetet i Tromsø, og har tjenestegjort ved flere norske utenriksstasjoner. Han var ansatt ved generalkonsulatet i Murmansk i perioden 2009-2012, og kjenner Barentssamarbeidet godt fra denne tida. Her var han blant annet sentral i arbeidet med å utvikle grenseboerbeviset. Tidligere har han vært ansatt ved de norske ambassadene i Moskva og i Vilnius, i tillegg til at han har vært rådgiver i Utenriksdepartmentet.

- Med Lars Georg Fordal i sjefsstolen får vi en leder med svært gode russlandskunnskaper, sier styreleder i Barentssekretariatet, Stig Olsen.

- Med sin erfaring fra Utenriksdepartementet og norske utenriksstasjoner har han de alle beste forutsetninger for å lede Barentssekretariatet i årene som kommer, fortsetter Olsen.

Fra Stjørdal til Kirkenes
Fordal, som opprinnelig kommer fra Stjørdal, sier at han gleder seg til å ta fatt på jobben i Kirkenes.

- Jeg er svært motivert for å kunne videreføre Barentssamarbeidet. Å utvikle og støtte nye prosjekter på tvers av grensen blir viktig. De tre nordligste fylkeskommunene driver en viktig og enestående samarbeidsmodell. Barentssekretariatet har en unik funksjon når det gjelder å opprettholde et høyt nivå for samarbeid i nord. Jeg ser det som svært viktig å videreføre pågående, og støtte nye prosjekter på kryss av grensene innen områder som kultur, idrett, journalistikk, næringsliv, urfolk, miljø og andre arenaer, sier Lars Georg Fordal.

Styret i Barentssekretariatet har nylig konstituert Anne-Cathrine Larsen som daglig leder inntil Fordal kan tiltre stillingen. Hun er til daglig assisterende fylkesrådmann i Finnmark fylkeskommune.

Kontaktopplysninger:
Lars Georg Fordal, mobil 918 10 796
Konstituert daglig leder Anne-Cathrine Larsen, mobil 416 45 717
Styreleder Stig Olsen, mobil 900 97 858

­­