Fra null til mange hundre

Ikke ei eneste jente deltok i fotballaktiviteter i Murmansk for noen år tilbake. Da Finnmark Fotballkrets startet sin barentsfotballskole i fjor høst, fikk de med seg 140 russiske jenter. Med 450 000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet tar de nå suksessen ett steg videre.

- I 2016 jobber vi hardt for å gi unge jenter og gutter i Murmansk oblast og Finnmark Fotballkrets inspirasjon og minner som vil utvikle dem som både fotballspillere og mennesker. Vi ønsker gjennom denne fantastiske støtten fra Barentssekretariatet å kunne utgjøre en forskjell i hverdagen for både spillere og trenere og går stolt i gang med arbeidet på ny, sier damelandslagstrener Roger Finjord som har ledet barentsprosjektet for kretsen.

Historiske mesterskap
Finnmark Fotballkrets (FFK) har med Finjord i spissen hatt som mål å få etablert et stødig miljø for jentefotball hos våre naboer i øst i følere år. Med den suksessrike samlingen i høst føler de at de har lyktes med det.

- De to siste årene har det også vært arrangert historiske skolemesterskap for jenter i Murmansk fylke, hvor det har deltatt jenter fra hele fem byer i Nordvest-Russland, forteller Finjord.

I tillegg til dette arbeidet rettet mot fotballjentene i nordvest-Russland, omfatter FFK sitt samarbeid med Russland også talentutvikling. FFK har i mange år systematisk gitt sitt talentutviklingsprogram en internasjonal profil gjennom sitt samarbeid med Russland.

Unike minner
- På denne måten ønsker vi ikke bare å finne og utvikle fotballtalenter, men også gi ungdommene unike minner og erfaringer basert på dette samarbeidet. Gjennom hele året møtes de; til treningssamlinger, til kamper, til fagsamlinger og til turneringer. Denne måten å møtes på, på tvers av landegrensene, bygger både identitet og stolthet, gir både unge og voksne mulighet til å utvikle forståelse for andre kulturer, sier landslagstreneren.

Finjord forteller at Finnmark Fotballkrets er svært stolt over det samarbeidet de har hatt med Barentssekretariatet rundt utvikling av gutte- og spesielt jentefotballen i Murmansk oblast.

- Gjennom støtten fra Barentssekretariatet vises vi en tillit som gjør oss ydmyk, avslutter han.

Se alle tildelinger fra styrets behandlingsmøte torsdag 31. mars.