Cosmic Hurricane på Gigant i Alta

Arkhangelsk-bandet Cosmic Hurrican fikk denne uka delta på ungdomskulturfestivalen Gigant i Alta gjennom prosjektstøtte fra Barentssekretariatet. Les mer om Gigant og 9 andre prosjekter som fikk støtte fra Barentssekretariatet i august. 

­­

Gigant er en sommercamp for ungdom, som har musikk som hovedfokus og som har pågått i Alta den siste uka. Her er det muligheter for alle mellom 13 og 25 år å delta på sitt nivå. Gigant er i 2016 delt inn i to, en innspillingsdel og en workshopdel. Dette er Husets (Alta Kommune) og Ung Artists (Scene Finnmark) største enkeltprosjekt. Sommercampen ble avsluttet med stor konsert på torsdag denne uka.

Blant deltakerne var det russiske rockebandet Cosmic Hurricane, som fikk støtte til reise og opphold på campen gjennom et barentsprosjekt. Ifølge arrangørene er målet deres at Gigant skal være en sosial  sommercamp hvor deltakerne får møte og dele kunnskaper med mennesker fra hele verden. 

Telemedisin
Av andre prosjekter som har fått støtte er Universitetssykehuset Nord-Norge sitt samarbeid med regionaldepartementet i Naryan Mar om utvikling av telemedisin, der det skal avholdes en konferanse om temaet i slutten av November. Tanamatch'n er et fast årlig brytearrangement som samler rundt 300 brytere, hvor mange russiske brytere også deltar med støtte fra Barentssekretariatet. Totalt fikk 10 barentsprosjekter støtte og 4 reisestipend for journalister ble tildelt i august. Sjekk hvilke søkere som fikk sin del av de 1.022.900 kroner som ble fordelt. 

Last ned listen med tildelinger for august

---

Prosjekttildelinger august: 

Deltakelse i Arctic Art Forum

Solhaug Art Studio

 


Forbudt musikk

Vefsn kommune

 


Utveksling av kursdeltakere med studieturer til Murmansk og Tromsø

Troms fylkeskommune

 


Norsk-russisk vennskapsbysamarbeid som utviklingsplattform

Vardø kommune

 


Gigant

Huset, Alta

 


Norsk - russisk håndverkersamarbeid

Varanger museum

 


Russiske kulturdager i Bodø

Norsk-russisk forening i Bodø

 


Tanamatch´n

Bryteklubben Tana

 


Deltakelse i Internasjonal konferanse i Naryan Mar

Universitetssykehuset i Nord-Norge

 


Deltakelse i Arctic Art forum

Kurant visningsrom

 


Media travel support

Media

­­