Barentsidretten samles i Kirkenes

120 idrettsrepresentanter fra alle fire Barentsland samles i Kirkenes til høsten for å stake ut kursen for barentsidretten i årene som kommer. Konferansen har fått 680 000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet.  

Idretten er en av Barentssamarbeidets grunnpilarer, mye på grunn av at idretten av natur søker ut mot stadig nye utøvere for å kunne møtes i vennskapelig kappestrid. Et idrettsarrangement uten konkurrenter er det vanskelig å se for seg, og en internasjonal sportsevent som Barents Games får derfor umiddelbart stor oppslutning fra alle idretter.

Styrke plattformen
Med 680 000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet skal Barentsidretten møtes til Barents Sports Conference i Kirkenes 7. – 9. oktober i år. Her skal deltakerne dele erfaringer og skape nye ideer. Målet er å styrke samarbeidet ytterligere, og ikke minst gjøre gjennomføringen av Barents Games enda mer strømlinjeformet.

- Nå er årets store idrettsbegivenhet, Barents Winter Games, gjennomført, så nå skal fokus rettes mot fremtiden. Idrettens Barentskonferanse skal vedta nye retningslinjer, strategiplaner og ikke minst gi idretten selv en plattform til å bygge fremtiden på, sier Mona-Lisa Skipnes som er internasjonal koordinator for Barentsidretten.

Hun synes Barentssekretariatets bevilgning til konferansen er et tydelig signal på idrettens positive betydning for barentssamarbeidet.

Se billedgalleri fra Barents Winter Games i Murmansk under. 

Høyeste organ
Barents Sports Conference er Barentsidrettens høyeste organ og møtes hvert fjerde år. Det er egne Barents Sportskomiteer i Russland, Sverige, Finland og Norge og det er delegater fra disse komiteene som vil møtes i Kirkenes.

Skipnes regner med at det blir rundt 120 representanter fra 28 forskjellige idretter. Norge er tekniske arrangør, og det ventes at også delegater fra de respektive lands idrettsforbund deltar på konferansen.