Barentsidretten mer omfattende en noen gang

Barentssekretariatet har i 2015 brukt over 4 millioner kroner på idrettsprosjekter i 2015. Nå ønsker Barentsidretten å få med enda flere idretter i samarbeidet.

- Tilskuddene fra Barentssekretartiatet er svært viktig for idretten og fører til økt samarbeid på tvers av grensene, og er en viktig bidragsyter for idrettslagene som ønsker å samarbeide med Russland, sier leder i Barents Sports komité Norge, May Bente Eriksen.

Hun synes det er gledelig å se at antall idrettsutvekslinger med Russland øker og at tilskuddet fra Barentssekretariatet stiger tilsvarende. Med Barents Winter Games på agendaen første helg i april, jobber Barentsidretten målrettet for å få med flere idretter i Russlandssamarbeidet. 

Barents Games
Tidligere møttes hvert enkelt idrett til egne Barentskamper, men siden 2014 har 10 – 15 idretter møttes samtidig i henholdsvis «Barents Winter Games» og «Barents Summer Games». I august i år ble det arrangert Barents Summer Games i Oulo med 14 ulike idretter på programmet. Her deltok 850 utøvere i alderen 15 – 25 år fra Norge, Russland, Sverige og Finland som møttes der til idrettslig dyst og kulturell utveksling. I tillegg har det vært mange andre idrettsarrangementer i løpet av året.
 
- Barentsidretten har en lang tradisjon og har eksistert i over 60 år. Dette er en flott arena for folk til folk samarbeidet på tvers av Barentslandene, forteller Eriksen.  
 
Samarbeidet har betydd mye både for bredde- og toppidretten, og har økt i omfang. Støtten fra Barentssekretariatet har åpnet dørene for idrettsutøvere fra Nord-Norge som vil utvikle seg og konkurrere internasjonalt.
 
- Å få delta som representant for Norge i Barents Games eller i en Barentskamp gir økt motivasjon og stolthet for egen idrett, fortsetter Eriksen.
 
Sportskonferanse

Eriksen forteller at 2016 vil bli et nytt, spennende år for idrettssamarbeidet i Barentsregionen ikke minst med den planlagte Barents Winter Games. Nå  skal de prøve å rekruttere flere idretter til idrettssamarbeid. Et viktig ledd i det arbeidet blir Barents Sportskonferanse til høsten. 
 
– Kort sagt skal vi holde trykket oppe for å skape idrettsaktivitet i og for Nord-Norge gjennom 2016, og fortsette vårt gode samarbeid med våre naboer i øst. Det er interessant, det er spennende – og det er fornuftig, fastslår Kim Stenersen i Barentssekretariatet.
 
For nærmere informasjon, kontakt internasjonal koordinator for Barentsidretten,
Mona Lisa Skipnes 
tlf. 419 60 251
e-post: mona.skipnes@idrettsforbundet.no eller 
 
Barentssekretariatet
Kim Stenersen 
tlf. 419 30 868
e-post: kim@barents.no

­­