150 prosjektledere samlet i Tromsø

Barentssamarbeidet ble lagt under lupen, da over 150 av Nord-Norges viktigste barentsentusiaster samlet seg til konferanse i Tromsø sist uke. Nå ønsker sekretariatet tilbakemeldinger fra deltakerne på hvordan vi skal ta dette arbeidet videre. 

Sekretariatsleder Lars Georg Fordal.

Sekretariatsleder Lars Georg Fordal fikk virkelig møte kjernen av ressurspersoner i barentssamarbeidet, da han deltok på sin første prosjektlederkonferanse i Tromsø sist uke.

Fordal er veldig godt fornøyd med gjennomføringen og sitter tilbake med mange nye inntrykk om Barentssamarbeidet. Her var det fortellinger om alt fra 250 myggstikk i Nenets til utenrikspolitiske prioriteringer for norsk russlandspolitikk.

Delte erfaringer
- For meg var noe av det mest interessante å få høre på de prosjektlederne som hadde sine 3 - 5 minutter på scenen, der de fortalte om sine erfaringer fra prosjektene. Både det som var veldig bra og det som de følte var vanskelig, sier Fordal. 

I sin oppsummering av konferansen kom han med en klar oppfordring til lag, foreninger, bedrifter og offentlig ansatte i Troms og Nordland om få i gang enda flere prosjekter. 

- Det er fortsatt slik at over halvparten av søknadene om prosjektstøtte kommer fra Finnmark. Vi ønsker en jevnere fordeling, der Finnmark fortsetter å være like aktive som før, mens vi får inn enda flere søknader fra de to andre fylkene, avsluttet Fordal.  Han lovet at sekretariatets skal gjør sitt for at søkere i Nordland og Troms får bedre kjennskap til de grenseløse mulighetene som ligger innenfor Barentssamarbeidet. 

Tilbakemelding
Nå ønsker sekretariatet å få tilbakemelding fra alle deltakerne om hva de syntes om konferansen. Det er veldig bra å få høre både hva deltakerne syntes fungerte godt, men det er også viktig å få tilbakemelding på hva det var for lite av. 

- Til sist ønsker vi at de som kanskje ikke hadde sjansen til å ta ordet i Tromsø sist uke, kan benytte den nederste ruta i svarskjemaet til å sende oss dine tanker om Barentssamarbeidet. Hva tenker du at vi må bli bedre på for å skape enda mer kontakt på tvers av grensene i nord, spør Fordal. 

Se vårt bildegalleri fra konferansen: (Alle foto: Jonas Karlsbakk)

 


Evaluering av prosjektlederkonferansen

https://goo.gl/forms/A1swoClR7SMRVEi02