Se filmen fra Dark Ecology

Noen science fiction-aktige lys og lydinstallasjoner var satt opp utenfor Kirkenes i slutten av november. De var del av det BarentsKult støttede Dark Ecology prosjektet, der 50 kunstnere var samlet i grensesonen.

Tidlig i desember var over 50 kunstnere samlet i fem dager i Kirkenes, Nikel, Zapoljarny og Murmansk for gjennomføring av andre utgave av Dark Ecology. Prosjektet skal fungere som en møteplass for ny kunst som skal stimulere til økt samarbeid på tvers av grensene, med utgangspunkt i den visumfrie sonen mellom Norge og Russland.

Prosjektet drives frem av kunstkurator Hilde Methi fra Kirkenes og Sonic Arts fra Amsterdam og er støttet med 1 800 000 kroner over BarentsKult programmet.

- Hovedmålsetningen med Dark Ecology er å utforske nye definisjoner og forståelser av økologi og koblingen mellom mennesker, natur og teknologi, og det å bryte igjennom skillet mellom natur og kultur i konteksten for den pågående endringen på jorda og den økologiske krisa, skriver prosjektet i en pressemelding.  

Methi sier at Barentsregionen og Arktis er spesielt interessant siden dette området allerede har gjennomgått merkbare klimaendringer som igjen har påvirket den økonomiske og geopolitiske situasjonen.

Under kan du se Dark Ecology sin egen film fra gjennomføringen i Kirkenes og Murmansk.