Sangfugler fra Barents

Sangkoret Crescendo har innledet et nært samarbeid med vokalensemblet The Xor fra Murmansk gjennom prosjektet "Barents Songbirds". Tirsdag viste de frem resultatet fra det nystartede samarbeidet for første gang. 

Med støtte fra Barentssekretariatet kunne de to korene møtes til de første felles øvingene i Kirkenes den 19. og 20. oktober. Samlingen ble avsluttet felles med konsert foran et fullsatt Grenselandsmuseum tirsdag kveld.

Mezzo-sopran Brigitte Heuser var invitert til å jobbe sangteknisk med begge kor på øvelsene og hun var også solist på to fellesnummer.

- I løpet av de to dagene i Kirkenes var det satt av tid til felles møter, evaluering og planlegging for hvordan og når vi skal samarbeide videre. Blant annet må vi se på om vi skal ha den samme konserten i Murmansk og hvordan vi ser på muligheter for å utvide et felles repertoar, skriver Crescendos dirigent Sigrid Sæterhaug.

Korene ser for seg at dette er et samarbeid som vil spinne videre og gi mange ringvirkninger. Ifølge Sæterhaug ligner The Xor og Sangkoret Crescendo veldig på hverandre i uttrykk, repertoar og visjoner. De har mange ideer til felles repertoar, og de snakker og planlegger svært lett sammen.

Sæterhaug håper at konserten i oktober i Kirkenes bare er begynnelsen på et samarbeid som vil ha stor grad av kontinuitet i løpet av det neste året og videre inn i fremtiden.

 Slideshow : BarentsSongbirds