Dokumentaren om Oppstryk Finnmark vises i Kirkenes

 

Musikere fra Finnmark og Murmansk møtes hvert år til Oppstryk Finnmark. Fredag 30. Oktober klokka 14.30 kan du se Kristin Nicolaysens dokumentar om prosjektet der hun har fulgt musikerne i fire år. 

Sted: Aurora Kirkenes kino
Tid: Fredag 30. oktober klokka 14.30

Oppstryk Finnmark har i en årrekke vært en viktig møteplass for strykere i Finnmark, med mange deltakere også fra Kirkenes.

Etter hvert ble også russiske musikere med og dette ble til et prosjekt som fikk støtte fra Barentssekretariatet. Kristin Nicolaysen har fulgt musikerne i Oppstryk Finnmark gjennom fire år og laget dokumentar om prosjektet som blir vist på Kirkenes Kino fredag 30. oktober.

- Dette er en fantastisk dokumentar som har blitt veldig godt mottatt av publikum. Den viser både gleden med musikk og ikke minst hvordan musikken kan bidra til å skape ny kontakt over grensene, sier rådgiver Kim Stenersen ved Barentssekretariatet som er initiativtaker til visningen.

Blant annet ga Altaposten dokumentaren terningkast 5 og skriver at filmen formidler samspill og spilleglede, kommunikasjon og fellesskap på en varm og fremragende måte. På et dypere plan beskriver den blant annet musikernes indre liv og troverdighet. Filmens ytre handling med å krysse en markant grense har åpenbare allmengyldige paralleller, både hos kunstnere og andre folk. 

Con Amore

 

Nicolaysens film heter Con Amore og handler om verdens nordligste og mest sjarmerende orkester, Oppstryk Finnmark. To ganger i året møtes barn, unge, amatører og profesjonelle musikere for å bli mange nok til å utgjøre et orkester. De kommer fra hele Finnmark og fra Zapoljarnyj i Russland.

Filmen følger orkesteret i fire år, og får være med på deres første spennende reise til sine orkestervenner i Zapoljarnyj. Filmen viser den universelle gleden og betydningen av musikk og hvordan denne hever seg over alder, språk og landegrenser.

Medvirkende i produksjonen

Produsent: Nicolaysen Film AS
Regi: Kristin Nicolaysen
Foto: Kristin Nicolaysen, Laila Kolostyák, Beate Bursta, Zoia Ravna
Klipp: Laila Kolostyák
Lydetterarbeid: Aurora Filmlyd AS v/ Rune Hansen
Fargekorrigering: Guro Gjestvang og Eirik Nicolai Heim, Crux Film AS

Dokumentar
52 min
DV format
Subtitles: Norsk og russisk versjon
Produksjonsår: 2015
Copyright: Nicolaysen Film AS