Barentsidretten samles til fest i Oulu

 

På lørdag åpner tidenes største Barents Summer Games i Oulu. 14 idretter og over 1000 deltakere møtes for å snu den finske byen på hodet over en todagers idrettsfest.

 

Barentsidretten er ikke snauere enn at den har etablert sin egen olympiade for barentslandene. Forskjellen fra originalen er at den gjennomføres hvert år og at den veksler mellom vinterleker og sommerleker.

Helt siden etableringen av Barenrsregionen har det vært arrangert Barentskamper i mange idretter, der utøvere fra de fire Barentslandene møttes for landskamper. Barentsidretten ønsket å samkjøre dette arbeidet bedre og gikk derfor inn for å etablere årlige massemønstringer for  barentsidretten. Dermed var Barents Games en realitet. 

De første Barents Winter Games ble arrangert i Tromsø i april 2014. Konkurransene i Oulu kommende helg er de andre Barents Summer Games, etter at de første lekene ble avholdt i Luleå i 2013, men nå er altså størrelsen en helt annen. 

Det vil være utøvere fra alle fire Barentsland som deltar i Oulu. Under finner du en oversikt over de 14 idrettene som det skal konkurreres i, med link til tidsskjema og klasseindelling for hver øvelse.

Idretter
Bueskyting Basketball Bowling Sykling
Handikap Fotball Golf Orientering
Vektløfting Skyting Svømming Tennis
Friidrett Volleyball    

 

Barentssekretariatet har bidratt med 1,450 millioner kroner for å sikre norsk og russisk deltakelse i Barents Summer Games i Oulu. Barentssekretariatets rågiver for idrettssamarbeid Kim Stenersen deltok på Barents Games i Tromsø og skryter av folkefesten arrangørene klarte å lage der. BSG Oulu blir enda større. 

- Barents Games er en av de viktigste arenaene for barentsidretten og flaggskipet for det idrettslige folk-til-folk samarbeidet. For oss som jobber med utvikling av barentssamarbeidet er det utrolig inspirerende å delta på et slikt arrangement, sier Stenersen som selvsagt skal være til stede i Oulu kommende helg. 

Barents Summer Games Oulu sin nettside

Barents Games sin facebookside

#barentsgames på instagram og twitter

Missing fil.