Arctic Race of Norway til Murmansk?

Sykkelrittet Arctic Race of Norway drømmer om å få til en etappe mellom Murmansk og Kirkenes om noen år. Denne uka hadde rittledelsen sitt første møte med sportskomiteen i Murmansk Oblast.

Arctic Race of Norway har i løpet av få år blitt et av nordområdenes største sportsarrangement. Rittledelsen ser hvert år etter nye etappemuligheter for å gi syklistene stadig nye utfordringer og at seerne får tilsvarende nye opplevelser når de ser på. Derfor har ideen om en etappe til Murmansk dukket opp. Arctic Race of Norway er eid av Tour de France, som gjennomfører en rekke ritt rundt om i verden av samme type som Arctic Race of Norway. 

En spektakulær idé for rittet har vært å få til en etappe mellom Kirkenes og Murmansk. Denne uken hadde ritteledelsen sammen med en representant fra Tour de France det første møte med sportskomiteen og med administrasjonen i Murmansk Oblast. Både det norske generalkonsulatet i Murmansk og Barentssekretariatet med på møtet. For Barentssekretariatet deltok vår rådgiver for idrettsprosjekter Kim Stenersen. 

- Det var en veldig god dialog på møtet der alle er kjempeivrige for å få til en slik etappe. Det gir også et veldig godt utgangspunkt for å kunne realisere denne drømmen, sier Stenersen. 

Med både grensepassering og en trasee som vil gå gjennom grenseområder med fotorestriksjoner, er det en del praktisk arbeid som gjenstår før en slik etappe kan bli en realitet. Men både administrasjonen i Murmansk og rittledelsen har god tro på at alle praktiske detaljer kan løses.