ProsjektGlederkonferansen: Siste dag for påmelding

I dag går fristen ut for påmelding til ProsjektGlederkonferansen. Statssekretær i Utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen gleder seg til å komme ansikt-til-ansikt med kjernen av ressurspersoner i det norsk-russiske folk-til-folk samarbeidet i Tromsø den 11. og 12. september.

Statssekretær for nordområdene Bård Glad Pedersen og fylkesrådsleder i Troms, Line Fusdal vil åpne årets store massemønstringen for norsk-russisk prosjektsamarbeid. Med en sal proppfull av barentsentusiaster møter de selve kjernen av norsk kompetanse på russlandsprosjekter.

Hver og en av de 130-150 i salen aktiviserer store grupper av prosjektdeltagere, som igjen bidrar til at tusener hvert år krysser den norsk-russiske grensen for å bli kjent med og lære av hverandre. Disse erfaringene blir basisen for diskusjonene under den to dager lange konferansen på Ishavshotellet i Tromsø. 

Se full program og påmelding til ProsjektGlederkonferensen her. 

Med den pågående storpolitiske debatten rundt Ukraina er det mange som lurer på hvordan dette vil påvirke det folkelige samarbeidet i nord. Derfor innledes også konferansens faglige del med et foredrag av den erfarne seniorforskeren ved Fridtjof Nansen Institutt, Lars Rowe. Han vil se på Russland i dag og fremtidens Barentssamarbeid. 

Videre blir det blant annet innlegg av våre egne fagpersoner med Thomas Nilsen fra Barentssekretariatets nyhetsnettsted BarentsObserver og urfolksrådgiver Anja Salo. Laila Dalhaug og Margrethe Alnes vil gå tett inn på selve prosjektfinansieringen. I løpet av konferansen vil det blir presentasjon av gode prosjekter og det legges opp til gruppearbeid for å få en mer åpen debatt mellom deltakerne.

Mot slutten av dag en blir det også paneldebatt der vi tar tak i viktige sider ved det norsk-russiske samarbeidet slik det fremstår i 2014. Her vil fylkesråd Fusdal, Statssekretær Pedersen og Thomas Nilsen sitte i panelet, i tillegg til Christina Henriksen fra Barents urfolkspanel og Ane Bonde fra Human Rights House Foundation.

Torsdag kveld møtes alle til en sosial aften med Barentsmiddag på Ishavshotellet. Overnatting og måltider dekkes av Barentssekretariatet, mens du som deltaker må dekke reisen til og fra Tromsø selv. 

Vi har nå passert 130 deltakere på konferansen, men siden vi utvidet til hele konferansensalen på Rica Ishavshotellet har vi plass til noen til. Vær kjapp og meld deg på i dag så får du delta på den viktigste møteplassen for Barentsprosjektledere i 2014. 

Har du spørsmål om konferansen, kontakt oss på:
Tlf: 78 97 70 50
Epost: info@barents.no