Journalistkurset: Demokrati på russisk

 

Hva betyr demokrati for russerne – og hva betyr det for oss? Under lokalvalgene i Russland i september invitreres norske journalister til å bli med på ei ukes studietur  til Murmansk og Moskva i regi av Barents Press, finansiert av Barentssekretariatet. 

14. september er det lokalvalg i Russland. Bli med på en ukes studietur til Murmansk og Moskva, og finn ut hva russerne selv tenker om demokrati, opposisjon, frihet og Putin.

Sliter du med å forstå hva som skjer i Russland akkurat nå? Lurer du på hva russere selv tenker om Ukrainakonflikten? Spør du deg hva som er grunnen til at Putin har så stor oppslutning? Hvor mye regimekritikk er det egentlig rom for, og hva sier russiske mediefolk om situasjonen i eget hjemland?

Barents Press Norge inviterer norske journalister til kurs i russisk selvforståelse. Kurset har en regional del som foregår i Murmansk og en sentral del som foregår i Moskva rett før og under lokalvalget.

I løpet av kurset skal du få besøke både pro-russiske og regimekritiske journalistkolleger og mediehus, treffe politikere i posisjon, snakke med opposisjonelle, møte miljøvernorganisasjoner og lytte til russiske samfunnsvitere.

Målet er økt innsikt og forståelse for politikk og samfunnsliv hos vår store nabo i øst, knytte kontakter, og bli i stand til å lage kvalitativt bedre journalistikk om Russland. Kurset arrangeres i samarbeid med Barents Press Russland og finansieres av Barentssekretariatet og STUP. Endelig program og timeplan er underveis.

Kurset er det første i serien ”Om Russland for nordmenn, om Norge for russere” og er tilrettelagt for norske og russiske journalister. Serien skal gå over tre år.

OBS: Det er tidkrevende å søke om visum og akkreditering for journalister som vil besøke Russland.

Påmeldingsfristen er derfor satt til 20. juli 2014.

Kurstype: Studietur
Sted: Murmansk og Moskva
Tid: 10.- 16. september 2014
Antall deltakere: Maks 10 personer
Egenandel: STUP-medlemmer kan søke om fullt reisestipend. Øvrige deltagere: 5600 kroner (Vi søker nå ekstern finansiering i håp om å få redusert egenandelen).
Kursledelse: Barents Press v/ Anki Gerhardsen
Påmelding: Barents Press v/ prosjektleder Anki Gerhardsen: anki.gerhardsen@uin.no
Tlf. 917 30 317