Besøk til bulgarsk-tyrkisk grense

 

Haskovo distrikt og kommunen Svilengrad er sentrale aktører i grensekryssende samarbeid mellom Bulgaria og Tyrkia. De står også sentralt i Barentssekretariatets EØS-prosjekt i regionen.

En delegasjon fra sekretariatet har besøkt grensepasseringspunktet Kapitan Andreev, Bulgarias største toll- og passeringspunkt til Tyrkia. Stasjonen er under en omfattende ombygging som vil gi en mer en dobling av kapasiteten. I 2013 passerte nesten 4,2 millioner mennesker gjennom Kapital Andreev.

Besøket var del av Barentssekretariatets EØS-prosjekt med navn ”Bulgarian Border Dialogues”, et initiativ som drives i samarbeid med det bulgarske Departementet for regional utvikling.

Besøket inkluderte også møter med Guvernør Kadir Isov i Haskovo distrikt og med lokale myndigheter i Svilengrad, den viktigste grensekommunen mot Tyrkia. Grensekryssende samarbeid er av stor politisk og økonomisk betydning for området.

Barentssekretariatet er donor programpartner (DPP) i programmet Capacity Building and Institutional Cooperation (BG11), samt prosjektpartner i ”Bulgarian Border Dialogues”, et grensekryssende samarbeids prosjekt mellom Bulgaria og nabolandene Tyrkia, Serbia og Makedonia.

Les mer om Barentssekretariatets engasjement med EØS-midler