Barentsentusiaster satser i Russland

Mens sanksjonslistene mellom vesten og Russland vokser, samler over 150 barentsentusiaster seg i Tromsø denne uka med ett mål for øyet: Hvordan skal vi samarbeide mer med Russland.

Barentssekretariatet inviterer torsdag og fredag denne uken barentssamarbeidets nøkkelpersoner til Tromsø: Prosjektlederne. Fantastiske 155 av dem deltar på konferansen på Rica Ishavshotellet i Tromsø.

Til daglig engasjerer prosjektlederne en bråte med mennesker rundt seg til grensebrytende norsk-russisk samarbeid. Under ProsjektGlederkonferansen skal de stikke hodene sammen for å se på hvordan samarbeidet kan løftes til nye høyder i trøblete tider.

Fortsetter som før
- Noe av det viktigste med å treffes i Tromsø blir å fremheve alle de positive opplevelsene som et barentsprosjekt gir for deltakerne og se på hvordan vi skal gjøre prosjektene enda bedre, sier sekretariatsleder Rune Rafaelsen.

Til tross for spente forhold mellom vesten og Russland de siste halvåret, har det ikke ført til noen kansellerte barentsprosjekter. Den folkelige kontakten mellom nordmenn og russere fortsetter som før og trafikken over Norges eneste grenseovergang mot Russland på Storskog har også fortsatt å øke selv i den konfliktfylte perioden. Dette er viktige momenter som kjernen av norske barentsentusiaster tar med seg inn i møtet i Tromsø.

Konferansen innledes av fylkesrådsleder i Troms Line Fusdal og statssekretær i Utenriksdepartementet Bård Glad Pedersen. Pedersen skal først fortelle om regjeringens barentspolitikk, og går deretter over i et debattpanel som skal diskutere hvorfor norsk-russisk samarbeid er viktig i 2014. For fullt konferanseprogram klikk her.

Velkommen
Barentssekretariatet ønsker pressen hjertelig velkommen til ProsjektGlederkonferansen på Rica Ishavshotellet, med start torsdag 11. september klokken 12.00. Statssekretær Bård Glad Pedersen vil være til stede på konferansen frem til 13.15 da han dra til flyplassen.

Konferansen fortsetter til klokka 18.00 på torsdag, og starter opp igjen fredag morgen og varer frem til lunsj klokken 11.30.
Spørsmål om ProsjektGlederkonferansen kan rettes til:
Rune Rafaelsen
Tlf: 901 60 776
Epost: rune@barents.no

Jonas Sjøkvist Karlsbakk
Tlf: 913 96 943
Epost: jonas@barents.no