Norsk-russisk dansesuksess

UKM Arctic gjennomførte i april et kjempearrangement på Finnsnes med 500 norske og nesten 100 russiske ungdomsutøvere. Her var det dansere, musikere, teater og sirkusutøvere som framførte til sammen 16 forestillinger av høy klasse. 

De russiske deltakerne kom fra Arkhangelsk, Komi og Karelia. Dette er et av de største kulturarrangementer for ungdom som har vært gjennomført i nord-norge. Workshoppene skapte noen fantastiske nye forestillinger og utstillinger. Størst oppmerksomhet fikk danseforestillingen «Illuminosity – glød». Denne danseforestillingen ble av presse og publikum mottatt med stående ovasjoner og terningkast 6. Arrangementet var støtte av Barentssekretariatet.

Fra Arkhangelsk deltok dansegruppene «6.9.OM», «Solnce Maori», «Arkhangelsk Kultur College», «Arctic Tac-tic». Fra norsk side hadde vi håndplukket unge dansere fra UKM Troms. Innholdet i danseforestillingen er inspirert av de fire elementene ,- luft, ild, jord og vann. Det kunstneriske arbeidet har vært ledet av den unge danseren Maya Selezniova som også ledet workshoppene i prosjektet. 

Resultatet ble en fantastisk forestilling,- et bedre bilde på et moderne norsk-russisk samarbeid finnes knapt. UKM Arctic vil jobbe aktivt for å få dette ut på turnè. Dette bør komme på scenene i Svolvær, Harstad, Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Murmansk, Arkhangelsk, Severodvinsk og Novodvinsk, og til slutt St.Petersburg.

En liten pengesekk, en buss og noen utsøkte lysteknikere, så er vi der. 

Skrevet av UKM Troms

Se video fra forestillingen: