Kronprinsen gjestet Barentssekretariatet

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus lot seg imponere over alle de aktivitetene som foregår i og rundt Barentssekretariatet, da han gjestet kontoret tirsdag.

I anledning at Kronprinsen gjestet kulturfestivalen Barents Spektakel, var det lagt inn et besøk på Barentssekretariatet. Kronprinsen ønsket å lære mer om både Barentssekretariatet sitt arbeid og få en bedre kjennskap til utviklingen i Barentsregionen.

Kronprinsen uttrykte at han var imponert over alle de aktivitetene som Barentssekretariatete er engasjert i. Dette gjentok han under sin åpningstale for Barents Spektakel senere på dagen. Han uttrykte at Barents Spektakel er en av Norges kuleste festivaler og begrunnet dette med at festivalen har så mange sider.

- Festivalen røsker oss ut av det vante og vedtatte, og med bruk av overraskende virkemidler får de oss til å se andre sider ved ting, sa Kronprinsen i sin åpningstale.

- Det er veldig artig for oss at Kronprins Haakon velger å sette av tid i programmet sitt til å besøke Barentssekretariatet. Det gir oss muligheten til å vise Kronprinsen bredden av våre aktiviteter og betydningen av Barentssamarbeidet for denne regionen, sier sekretariatsleder Rune Rafaelsen etter møtet.

Se flere bilder fra besøket