5,1 million kroner til BarentsKult prosjekter

BarentsKult har nylig behandlet de sist innkomne søknader og fordelt 5.119.000 kroner på ni ulike kultursamarbeidsprosjekter i Barentsregionen.

Se hvilke prosjekter som ble tildelt midler fra BarentsKult her

Kulturprogrammet BarentsKult er opprettet for å fremme større profesjonelle kunst- og kulturprosjekter i Barentsregionen. Søknader behandles to ganger i året og nylig ble det tildelt støtte til ni nye BarentsKult prosjekter.

Større kulturprosjekt
Målsetningen for BarentsKult er å bidra til realiseringen av større kunst og kulturprosjekter i norsk og russisk del av Barentsregionen. Programmet skal involvere både norske, russiske og eventuelt andre nasjoners kunstnere.

Barentsregionen har et rikt kulturliv og en rekke kreative kunstnere og kulturarbeidere. Det grenseoverskridende samarbeidet har gjort regionen til en spennende destinasjon også for kunstnere med tilhørighet utenfor regionen. BarentsKult skal bidra til at det spennende kulturlivet i regionen kan utvikle seg videre.

Les mer om Barentskult

Neste frist 1. februar
BarentsKult finansieres av Fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark, Barentssekretariatet, Utenriksdepartementet (UD) og Kulturdepartementet (KUD). Det er et faglig råd med representanter fra kulturetatene i de tre nordligste fylkene som behandler søknadene, mens styret i Barentssekretariatet gjør bevilgningsvedtakene. Leder for det faglige rådet i BarentsKult er fylkeskultursjefen i Nordland, Nina Badendyck.

Neste søknadsfrist til BarentsKult er 1. februar 2011.