Russland til Riddu + Riddu Nuorat 2023

Søker
Riddu Riddu Festivála
Troms
Samarbeidspartner
Namgar Lkhasaranova
Nenets
Barentssekretariatets støtte
450 000 NOK
Prosjektet startes
Satsingsområde
Kultur

­­Riddu Nuorat 2023 arrangeres i Olmmáivággi/Manndalen i perioden 12. - 16. juli 2023 parallelt med den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu Festivála. Riddu Riđđu inviterer urfolksungdommer i aldersgruppen 13-25 år til å delta på Riddu Nuorat, fire dager med workshops, samtaler og aktiviteter. Dra på konsert, lær deg å joike, treff urfolksungdommer fra hele verden!

Deltakerne bor på Manndalen skole et steinkast fra festivalområdet og får alle måltider dekt gjennom oppholdet. I løpet av festivaldagene får deltakerne et eget program med kurs og samtaler, i tillegg til deltakelse på konserter i det vanlige festivalprogrammet. Mer info om påmelding publiseres på www.riddu.no.

RUSSLAND TIL RIDDU
Russland til Riddu er et av Riddu Riđđus viktigste satsningsområder. I løpet av festivaldagene 12.-16. juli vil urfolk fra Russland være representert på mange programområder. Et av dem er Riddu Siida, festivalens mingleområde som lar urfolk presentere seg selv og sin kultur gjennom å ønske publikum velkommen inn i sine hjem på festivalområdet. I tillegg vil noen fra delegasjonen holde forestilling på Riddu Riđđus barnefestival, og drive formidling til ungdomsprogrammet Nuorat om situasjonen for urfolk i Russland.

­­

Antall deltakere i prosjektet

Totalt i prosjektet
81
Utenlandske
23
Norske
32
Ungdom
72 (norske og utenlandske)