Bli med på innovasjonsfestival

Deltakere fra hele verden blir med på innovasjonsfestivalen ICE som arrangeres fra Kirkenes 26. november. Meld deg på, du også!

ICE, ICE, baby! Vi gjentar fjorårets suksess i nytt korona-format.
Published 22. oktober 2020

Meld deg på i dag: https://www.icekirkenes.no/

– ICE handler først og fremst om å skape noe sammen. Deltakerne jobber i grupper og får inspirasjon og veiledning av eksperter på designtenking underveis, sier prosjektleder Stine Lise Jørgensen, som jobber som næringsrådgiver i Barentssekretariatet. 

Med ICE (Innovate Cool Experiences) ønsker arrangørene å skape en arena hvor man får sjansen til å samarbeide på tvers av landegrenser, fagfelt og organisasjoner. Målet er å løse små og store utfordringer i verden.

I juni i fjor ble innovasjonsfestivalen avholdt for første gang. 60 personer fra fire land møttes i Kirkenes for å løse en oppgave gitt av Varanger Kraft Entreprenør. Selv om deltakerne syntes det var litt utfordrende å holde seg våkne i 24 timer, fikk arrangørene mange positive tilbakemeldinger etter fjorårets festival. Alt stod klart til å arrangere ICE i 2020 også.

– Men på grunn av pandemien, måtte vi i år tenke nytt, sier Jørgensen.

Du vil ikke gå glipp av årets ICE, lover arrangørene Stine Lise Jørgensen, Liza Vassilieva og Hanna Hoel..

Nytt format = nye muligheter

I stedet for at deltakere reiser til Kirkenes i november, skal festivalen arrangeres på en digital plattform. I tillegg varer arrangementet i åtte timer i stedet for 24.

– Vi må ta hensyn til smittevern og stengte landegrenser. Samtidig åpner en digital løsning for muligheter vi ikke hadde hatt ellers, forteller prosjektlederen.

Det vil være både enklere, mer økonomisk og mer miljøvennlig å bli med på innovasjonsfestivalen denne gangen. Dermed blir det mulig for enda flere nasjoner og ulike industrier å delta. Årets ICE blir mer global enn noensinne.

– Vi har for eksempel god kontakt med nettverket «Ambitious Africa» som skal bidra til ICE i år. Dette blir veldig spennende, sier Jørgensen.

«Ambitious Africa» er et nettverk av entreprenører og engasjerte unge mennesker i 20 land over to kontinenter. De har over 7000 medlemmer.

Fjorårets ICE-festival krevde at deltakerne var våkne 24 timer i strekk, men de digget opplegget.

Engasjerende tema

Festivaldeltakerne får spesifikke oppdrag de skal løse mens innovasjonsfestivalen pågår. I år blir utfordringen å finne løsninger på sirkulær økonomi og bærekraftig avfallshåndtering. Det er Øst-Finnmarks avfallsselskap ØFAS som har utformet oppgaven som skal løses under årets ICE.

– Bærekraftig avfallshåndtering og sirkulær økonomi er relevante temaer over hele verden. Det blir spennende å se hvilke innovative løsninger festivaldeltakere kommer opp med når de utfordres på dette og skal jobbe i internasjonale grupper, sier Jørgensen.

Det er kanskje mange som tenker at denne festivalen ikke angår dem, men om du er interessert i å utvikle lokalsamfunnet, så er denne festivalen for deg.

Stine Lise Jørgensen

Festivalarrangøren tror at ICE vil frembringe mange flotte ideer som ØFAS kan ta med seg videre i sin drift.

– Det er ingen krav til spesialisert utdannelse eller erfaring for å delta på ICE. Alle er velkomne! Og best av alt, det er gratis å være med i år, avslutter Jørgensen.

ICE arrangeres i samarbeid med Barentssekretariatet, Sør-Varanger utvikling, Pracadamy, Sparebank 1 Nord-Norge, Galschjødt Design og Gamnes & Bror.

Er du tøff nok?

Meld deg på, da vel!