Bli med på løpetur til Arkhangelsk

Om du må løpe 3081 km alene? Nja, om du orker, men det er litt enklere om vi gjør det sammen. Det fine er at du kan sykle, gå eller trille også.
Virituelt løp

Можно преодолеть расстояние на велосипеде, пробежать или пройти, чтобы набрать общее количество километров в забеге. (Фото: Детство у Двины)

Siden smitteverntiltakene for å stoppe koronaviruset hindrer oss fra å møtes, arrangerer Dvina Childhood et virtuelt løp mellom Bodø og Arkhangelsk. Løpet starter 15. august og der inviteres du til å bidra med å gå, løpe, sykle eller trille en distanse for å samle kilometer til charithonet. 

I Dvina Childhood sitt charithon vil hvert skritt eller tråkk telle på veien til Arkhangelsk. I løpet av 45 dager skal de forsøke å samle inn 3081 km fordelt på aktiviteten til så mange deltakere de klarer å rekruttere. 

Bindes sammen virtuelt
- Målet er å binde sammen mennesker i Norge og Russland gjennom sportslige aktiviteter som jogging, gåing, sykling eller trilling. Vi vil inspirere alle til å komme seg ut i frisk luft. Vi kan gjøre noe kjekt sammen under denne perioden med covid 19, skriver Tatiana Vik i Dvina Childhood i en e-post. 

Tidligere i år skulle det egentlig ha vært arrangert Barents Winter Games i Kajaani, hvor Dvina Childhood skulle bidra på arrangørsiden. Det måtte som det meste dette året avlyses for å begrense smittespredningen. 

- Skuffelsen over at dette arrangementet ble avlyst ga oss ideen om å starte et virtuelt løp fra Bodø til Arkhangelsk, skriver Tatiana. 

Registrer deg
For å delta på charithon må du registrere deg på nettsiden deres: http://charithon.com.
Det er også her at du registrerer hvor langt du har har løpt, syklet eller trillet. 

- Det er ikke viktig hvor godt trent du er. Alle som vil kan være med. Vi oppfordrer spesielt funksjonshemmede til å delta. 

Ruten de har valgt fra Bodø til Arkhangelsk er ikke den raskeste, men går gjennom hele Nord-Norge og videre via Murmansk og sørover til Arkhangelsk. Totalt 3081 kilometer. 

Dvina Childhood
Foreningen ble dannet i oktober 2014 og jobber med å støtte vanskeligstilte barn og barnefamilier i de russiske regionene Arkhangelsk og Murmansk. Dvina Childhood ble opprettet av entusiastiske mennesker som kom fra Nordvest-Russland på begynnelsen av 2000-tallet for å ta utdannelse i Norge.

Organisasjonen har gjennomført over 30 prosjekter siden starten, som det står mer om på deres nettside: dvinachildhood.no

Husk å bruke emneknaggene #charithon2020 og #charithon på sosiale medier.