Her er sekretariatets nye kom-team

Ksenia Novikova er nytilsatt som kommunikasjonsrågiver og Jonas Karlsbakk har tatt over som kom-sjef på huset.
Команда по связям с общественностью

Ксения Новикова последние годы работала журналистом в Норвежской вещательной компании, в то время как Йонас Карлсбакк отвечал за коммуникации в Баренцевом секретариате с 2008 года (Фото: Елизавета Васильева)

Med Ksenia Novikova på plass som kommunikasjonsrågiver og Jonas Sjøkvist Karlsbakk med nytt ansvar som leder for kommunikasjonsarbeidet, blir det frisk satsing på enda mer synlighet for Barentssekretariatet i tida som kommer. 

Barentssamarbeidet er på ingen måte noe nytt og fremmed for Ksenia Novikova. Hun er vokst opp i St. Petersburg, men flyttet som ung jente til Norge og har bodd her siden.

Sitt Russiske statsborgerskap har hun imidlertid beholdt ved siden av det norske statsborgerskapet, så det er et sant barn av Barents som nå skal jobbe med å gjøre Barentssamarbeidet viden kjent.

Hjerte for samarbeid
Ksenia er utdannet journalist og har jobbet i NRK siden 2014. De siste 1,5 årene har hun jobbet ved NRK sitt distriktskontor i Kirkenes og kjenner allerede de fleste av de nye kollegene sine fra tiden i grensebyen.

Nå er hun full av iver på å skape masse aktivitet, og for å bidra til at barentsamarbeidet og prosjektene sekretariatet finansierer blir mer synlig for et større publikum. 

- Jeg har et varmt hjerte for samarbeid, fred og ikke minst nordområdene. Å flytte opp til Finnmark for fire år siden er det største eventyret i mitt liv. Jeg er født i Russland, men vokste opp i Norge. Nå bor jeg på grensen til disse to landene, men min verden fremstår som grenseløs. Det å få jobbe med en organisasjon som støtter kule prosjekter med fokus på grenseoverskridende vennskap, blir bare helt utrolig bra. Jeg gleder meg, sier Ksenia. 

Jonas tar roret 
Jonas Sjøkvist Karlsbakk har tatt over som kommunikasjonssjef i Barentssekretariatet etter at Anja Kristine Salo har begynt som kommunikasjonsdirektør ved Polarinstituttet i Tromsø. 

- Noen endringer i fremgangsmåtene vil det kanskje bli, men målet er fortsatt det samme. Å bidra til at flest mulig vet hvilke muligheter som Barentssekretariatet kan være med på å skape, og hvordan vi kan hjelpe deg på veien dit, sier Jonas. 

Et viktig mål han har er å komme i enda bedre dialog med prosjektene og de som deltar i Barentssamarbeidet. De er tross alt den viktigste målgruppen for sekretariatets arbeid. 

- Nærmest ustoppelig pågår det utrolig mange spennende prosjekter i hele Barentsregionen. Hver uke drar det nordmenn og russere over vår felles grense og deltar i dette samarbeidet. Det må vi bli flinkere til å vise frem, sier Jonas. 

Ta kontakt
Jonas og Ksenia ønsker å komme i kontakt med flest mulig av de som er engasjert i Barentssamarbeidet.

- Vi ønsker historier, video og bilder, fantastiske opplevelser og ikke minst de inntrykk folk sitter igjen med etter å ha deltatt i et Barentsprosjekt. Send oss en e-post, kontakt oss på facebook eller instagram eller bare ta opp telefonen og ring. Vi er klare, sier Jonas. 

Kontaktinfo: 
Head of Communications

Jonas Karlsbakk
Mobile phone: +47 913 96 943
Epost: jonas@barents.no

Director of Barents Stories Ksenia Novikova
Mobile phone: +47 997 77 086
Epost: ksenia@barents.no