Barents blir nøkkeltema under Arctic Forum

Når Vladimir Putin, Erna Solberg og en rekke andre statsledere møtes i St. Petersburg den 9. og 10. april.
Совет Баренцева/Евроарктического региона

Заседание Совета Баренцева/Евроарктического региона в Архангельске в октябре 2017 года. Во время проведения Международного арктического форума в Санкт-Петербурге 9 и 10 апреля Баренцево сотрудничество будет одной из важных тем.

Det blir Talking Barents-debatt under Arctic Forum, med regionale ledere fra hele Barentsregionen. Tema for denne debatten vil blant annet være transport og logistikk i Barentsregionen. 

­­

Debatten "Talking Barents: Prospects and Formats of Cooperation" vil holdes under sesjonen "Coastal Territories" i businessdelen av International Arctic Forum i Arkhangelsk. Tidspunktet er onsdag 10. april mellom klokka 11.00 og 12.30 i Conference Hall D2 i Expoforum i St. Petersburg. Alle sesjoner i Arktisk Forum gjennomføres her og vi håper at det vil bli streamet. 

I debatten vil representanter fra de ulike regionene i Barentsregionen diskutere hvilke prioriteringer de har for sitt grenseoverskridende samarbeid. Et av fokusområdene vil være hvilke lovende prosjekter de mener bør iverksettes i et mål om en felles utvikling i nord.

Transport og logistikk
Siden etableringen av Barentsregionen i 1993, har Barents Euro Arctic Council vist seg å være et suksessrikt og virkningsfullt organ for samarbeid i Barentsregionen. Et arbeidsfelt hvor det har vært samarbeidet mye er transport og logistikk i Barentsregionen. Dette vil også være et av de viktigste tema under debatten i St. Petersburg og da med vekt på å utvikle og forbedre regionen transport-korridorer. Samtidig er det viktig at man tar vare på miljøhensyn ved å etablere såkalte grønne korridorer.

Leder for Barentssekretariatet, Lars Georg Fordal vil delta i denne debatten. Den vil bli styrt av Tomas Hallberg, som er leder for det Internasjonale Barentssekretariatet. Med seg i panelet får han Magdalena Andersson, Guvernør i Västerbottens län, Pentti Malinen, fylkesrådsleder i Kainuu, Finland og Nikolai Korchunov, som er Ambassador-at-large i det Russiske utenriksdepartementet. 

Viktig toppmøte
Arctic Forum vil bli en viktig toppmøte for statsledere i Barentsregionen. Presidenten i Russland, Vladimir Putin vil være der. Fra Norden har Erna Solberg meldt sin ankomst sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Fra Sverige kommer statsminister Stefan Löfven. I tillegg kommer det ledende politikere fra Finland, Danmark og Island. 

Les hele artikkelen om Talking Barents debatten her: 
https://forumarctica.ru/en/news/cooperation-in-barents-region-to-be-key-theme-of-arctic-territory-of-dialogue-5th-international-arctic-forum/