Barents Games fikk rekordbevilgning

Barents Games 2017

Bodøgjengen Torbjørn Ludvigsen (bak venstre), Jan Oddvar Sørnes, Anne Britt Norø, Anette Nybø, Anne Tjønndal (foran venstre) og Monja Lien Jakobsen er klare til å arrangere Barents Summer Games i Bodø 1. - 3. september.

Arrangørkomiteen til Barents Summer Games i Bodø jubler over at de får muligheten til å gjennomføre tidenes største idrettsarrangement i Barentsregionen, mye takket være millioner fra Barentssekretariatet. 

- Akkurat nå virker hele arrangementet litt overveldende, men vi kommer i mål. Det skal jeg love, sier Anette Nybø som er prosjektleder for Barents Summer Games i Bodø.

Vi står inne i den store konferansesalen på Scandic Havet i Bodø, der boksekonkurransene skal gjennomføres. Mye av denne dagen har hun brukt til å gå gjennom avtalen med hotellet og hvilke fasiliteter som finnes. Boksingen er bare en av en rekke arenaer som skal klargjøres.

Barents Games har vokst seg større og større de siste årene. Når over 1000 utøvere fra Russland, Norge, Sverige og Finland samles i Bodø 1. – 3. september, blir det en idrettsfest som byen aldri har sett før.

Mønsterprosjekt
Barentssekretariatet har bevilget 3.650.000 kroner for å at det skal bli en realitet. Prosjektet får dermed en av de største bevilgninger i Barentssekretariatets historie. Sekretariatsleder Lars Georg Fordal synes ikke det var noen vanskelig avgjørelse å ta, selv om det er mye penger involvert. 

- Barents Games har blitt et mønsterprosjekt for hvordan organisasjoner kan jobbe på tvers av grenser i Barentsregionen for å utvikle noe helt unikt. Det mener vi det er veldig viktig å støtte opp under, sier Fordal. 

Prosjektleder Nybø lover at midlene skal utnyttes godt. Blant annet for å få på plass en robust logistikk når 15 ulike idretter skal gjennomføre konkurranser på arenaer over hele byen i løpet av ei helg.

- Selv om dette er det største internasjonale idrettsarrangementet i Bodø noensinne i antall utøvere, har vi god erfaring med å avvikle store idrettsarrangement. Den erfaringen skal vi bruke godt i september, sier Torbjørn Ludvigsen.

Busser er booket, 5 hotell er reservert, matserveringen for 1000 gjester skal organiseres, det skal gjennomføres åpningsseremoni på fredagen og festaften på lørdagen. Det er før de i det hele tatt har planlagt en eneste konkurranse, men det tar heldigvis det mangfoldige idrettsmiljøet i Bodø seg av.

Anne Tjønndal i Bodø Bokseklubb

Bokser og arrangør
For bokseren Anne Tjønndal i Bodø Bokseklubb blir det ei hektisk helg. Først skal hun organiserer boksekonkurransene og bygge en spektakulær arena i den store konferansesalen på Scandic Havet.

Når hun er ferdig med det hiver hun på seg sportstøyet for å delta i sitt eget mesterskap.

- Vi er en liten klubb så alle må bidra for å dette til, sier Tjønndal som får bryne seg mot russiske og finske boksere under Barents Games.

350 frivillige
Akkurat frivillighet blir et nøkkelord for Barents Summer Games i Bodø. Nybø og internasjonal koordinator for Barentsidretten Mona Lisa Skibnes, er de to eneste som er lønnet for å få arrangementet på plass. Alle andre stiller opp som frivillige.

- Vi hadde møte i går for å rekruttere flere frivillige, og det er virkelig moro at folk er så positive og ønsker å være med på dette, forteller Nybø.

Monja Lien Jakobsen er ansvarlig for alle de frivillige og får oppgaven med å utnytte ressursene effektivt.

- Vi i arrangementskomiteen trenger rundt 70 personer til å drifte arrangementet gjennom helga. Tar vi med alle som hjelper til ute på de ulike arenaene, så er antallet frivillige oppe i 350, forteller Jakobsen.

Avgjørende støtte
Internasjonal koordinator for Barents Sportskomite Mona Lisa Skipnes er veldig takknemlig for støtten de har fått fra Barentssekretariatet.

- Hadde vi ikke fått støtten fra Barentssekretariatet hadde ikke dette vært mulig å gjennomføre, sier Mona Lisa. 

Dette er femte gang det arrangeres Barents Games. Det første arrangementet var Barents Summer Games i Luleå i 2013. Deretter var det Barents Winter Games i Tromsø i 2014, så kom Barents Summer Games i Oulu i 2015 før det i fjor ble arrangert Barents Winter Games i Murmansk. I år er lekene igjen tilbake i Norge og Bodø, der det blir større enn noensinne før.

I Bodø skal det konkurreres i: Bueskyting, boccia, bowling, boksing, sykkel, fotball, golf, turn, judo, orientering, vektløfting, skyting, bordtennis, tennis, friidrett.

Les alt om arrangementet på: http://barentssports.com/

Se bilder fra Barents Winter Games i Murmansk i april 2016. 

 

­­