Ønsker mer norsk-russisk samarbeid

Statssekretær Bård Glad Pedersens klare råd til Barentssekretariatet er å fortsette å bidra til at det utvikles stadig flere folk-til-folk prosjekter mellom nordmenn og russere. 

- Fortsett med det dere holder på med, og fortsett med å opprettholde en tett og god dialog med departementet på utviklingen av det praktiske samarbeidet i nord, sa statssekretær Pedersen til de ansatte ved Barentssekretariatet.

Statssekretæren i Utenriksdepartementet gjestet Barentssekretariatet tirsdag og fikk en bred gjennomgang av sekretariatets satsinger og status for norsk-russisk samarbeid. Blant annet en oppdatering på generell utvikling i Russland, arbeidet med urfolk, prosjektet Young Innovative Entrepreneurs og Barentssekretariatets mediaprosjekt Barents Mediasphere

God dialog
- Det er mye vi i departementet kan gjøre for å bedre norsk-russisk samarbeid, men veldig mange ting kan ikke gjøres andre steder enn her i nord. Derfor er det viktig at vi holder en god dialog med dere på utviklingen i Barentsregionen, sa Pedersen.

Bare to uker inn i hans gjerning som statssekretær ble et besøk til grenseområdene mot Russland prioritert for Pedersen, nettopp fordi dette er et sentralt arbeidsfelt for Utenriksdepartementet. Å opprettholde en god dialog med Russland og bidra til økt trafikk over den norsk-russiske grensen ble fremhevet av Pedersen som en av de viktigste oppgavene til utenriksdepartementet.

Ny grensestasjon
Han kunne imidlertid ikke love noe i forhold til når det kommer en bevilgning til en ny grensestasjon på Storskog. Se mer om hva Utenriksministeren sa om den saken i slutten av oktober i dette nyhetsinnslaget fra BOTV

Se billedserie fra møtet.