Barents-partnerskap med Slovakia og Ukraina

Barentssekretariatet inviterer norske organisasjoner til å delta i Programmet for grensekryssende samarbeid mellom Slovakia og Ukraina, EØS-mekanismens flaggskip innenfor CBC.

Programmet har en total ramme på €14,8 millioner og tilbyr prosjektstøtte til et bredt utvalg av institusjoner, myndigheter og NGOer i grenseområdene mellom Slovakia og Ukraina. Norske aktører ønskes velkomne som partnere til slovakiske og ukrainske søkere.

Programmets åpningskonferanse finner sted i Kosice, øst i Slovakia, 24. september, og en første og eneste prosjektutlysning blir annonsert samme dag.

Barentssekretariatet er såkalt program donor partner i det aktuelle EØS-programmet som skal tilrettelegge og styrke kontakt og samarbeid på tvers av den slovakisk-ukrainske grensen, samt bidra til erfaringsutveksling mellom slovakiske, ukrainske og norske aktører. Sekretariatet har deltatt i utformingen av programmet og vil bidra til å fremme norske interesser i programmets aktive prosjektfase.

-Sentrale målsetninger i programmet er styrking av kontakt og samarbeid mellom Slovakia og Ukraina, samt tilrettelegging av erfaringsutveksling mellom sentrale organisasjoner og myndigheter i den karpatiske regionen og Barentsregionen, sier Rune Rafaelsen, sekretariatsleder. –Gjennom Barentssamarbeidets 20 år har en lang rekke norske  organisasjoner utviklet betydelig kompetanse innenfor feltet grensekryssende samarbeid, og dette kan fungere som utgangspunkt for samarbeid med aktører i andre regioner, legger han til.

Programmets åpningskonferanse i Kosice blir etterfulgt av et såkalt matchmaking-seminar i nabobyen Mikhalovce. Les mer om åpningskonferansen og EØS-programmet på den slovakiske programoperatøren sine nettsider:

www.eeagrants.sk/cross-border-cooperation