Barentssekretariatet løfter næringsarbeidet

Med Morten Brugård som ny rådgiver for ungt entreprenørskap og Claus Bergersen som rådgiver for næring ønsker Barentssekretariatet å rette ny fokus på norsk-russisk næringssamarbeid.

Denne vinteren har Barentssekretariatet vært gjennom en prosess med nye ansettelser, der Morten Brugård og Claus Bergersen er to av våre nye ansatte. Brugård er allerede godt i gang med sitt arbeid, der han for øyeblikket jobber med å rekruttere deltakere til prosjektet Young Entrepreneurs.

Brugård jakter på unge grundere som skal delta i en treårig entreprenørskapsutvikling som vil være kostnadsfritt for deltakerne. Det som gjør opplegget ekstra spennende er at læringen skal foregå på tvers av grensene i Barentsregionen.

-Deltagerne får en unik mulighet til å lære om forretningsmulighetene som finnes i Barentsregionen og ikke minst bygge et nettverk på tvers av grensene. Å bygge nettverk er et av de viktigste verktøyene i realiseringen av en forretningsidé, forklarer Brugård.

Brugård kommer opprinnelig fra Ulefoss nord for Skien og er utdannet siviløkonom. Han har blant annet bodd studert innovasjon og entreprenørskap i St Petersburg og ser frem til å arbeide og knytte nye kontakter østover.

Claus Bergersen begynner å jobbe ved Barentssekretariatet 1. juni. Han har det siste året jobbet for Bergen Group Kimek i Kirkenes og før det var han ansvarlig for å utvikle Sparebank 1 Nord-Norge sin satsing i Russland. Bergersen har derfor stor kunnskap om det å drive næringsvirksomhet i Russland. En kunnskap som i tiden fremover vil komme Barentssamarbeidet og Barentssekretariatet til gode.

Kontakt
Morten Brugård
e-post: morten@barents.no 
telefon: +47 976 67 604

Claus Bergersen
e-post: claus@barents.no