Grensekonferanse til Kirkenes

Det ble denne uken bestemt, etter invitasjon fra Barentssekretariatet via Nord-Norges Europakontor, at Nettverket for østlige eksterne grenseregioner (NEEBOR) skal avholde sin neste årskonferanse i Kirkenes.

Kontorets Rune Bakkevoll deltok denne uken på NEEBORs årskonferanse i Hellas, med mandat til å invitere nettverket til Kirkenes for å avholde neste årskonferanse den 7.-8. februar 2012. Dette er unisont med datoene for Barents Spektakel og Kirkeneskonferansen, to store og sentrale arrangement som har fokus på politikk, næringsutvikling, grensesamarbeid og kultur i nord. Dermed ligger det til rette for at NEEBOR-nettverket kan dra nytte av den økte oppmerksomheten som grenseregioner får denne uken, samt det gode samarbeidet som eksisterer mellom Nordvest-Russland og Øst-Finnmark.

Nettverket for østlige eksterne grenseregioner ble grunnlagt i 2005 i Brussel og har som mål å øke bevisstheten i EUs institusjoner, medlemsland, regioner og lokale myndigheter om svakheter og styrker ved grenseoverskridende regioner. NEEBOR fungerer som en plattform for åpen dialog og samordning av tiltak for å fremme utveksling av god praksis og styrke samarbeid i slike regioner. Nettverket består i dag av 35 regioner fra 12 EU-land, et kandidatland (Kroatia) og et EFTA-land (Norge).

For mer informasjon ta kontakt med kontoret, eller se NEEBORs hjemmesider her

Artikkelen er hentet fra nettsiden til Nord-Norge kontoret i Brüssel.