Nå kan du melde deg på ICE Innovation Festival

10. og 11. november arrangeres festivalen for tredje gang i Kirkenes. Om du er opptatt av innovasjon og utvikling i Barentsregionen er dette arenaen for deg.

Published 12. September 2022

ICE Innovation Festival er den ledende startup- og innovasjonsfestivalen i Arktis. Her samler vi kreative hoder fra hele verden for å skape løsninger på utfordringene i Arktis – og resten av verden. ICE står for innovation, community og entrepreneurship. Innovasjon, samfunn og entreprenørskap, på godt norsk.

Under innovasjonsfestivalen ønsker vi at næringslivet i Barentsregionen skal knytte til seg nye samarbeidspartnere, gjerne regionale, nasjonale eller internasjonale. I år vil særlig finske miljø være representert, men vi har også deltagere fra USA, Danmark og Nederland – for å nevne noen.

– Vi ønsker en bredest mulig deltagelse fra Barentsregionen. ICE er en arena hvor vi vil samle gode krefter, både fra regionen og utenfra, for å skape nye ideer for hvordan vi kan utvikle samfunn og næringsliv videre. Du trenger ikke være gründer eller investor for å delta, men du må ha et ønske om å engasjere deg i samfunnsutviklingen i nord, sier prosjektleder Liza Vassilieva fra Barentssekretariatet.

Bredt program over fem spor

Programmet for festivalen er nå sluppet. Blant innlederen finner du den finske Angry Birds-skaperen og entreprenøren Peter Vesterbacka, direktør Mads Qvist Frederiksen i Arctic Economic Council og innovasjonsekspert Walid O. El Cheikh.

Programmet er delt inn i fem ulike spor. Ved å klikke på lenkene under, kan du lese mer om hvert enkelt av dem:  

Hvert spor er har et unikt program som foregår i parallelle seksjoner. Som deltaker kan du velge å følge et spor hele veien, eller hoppe litt imellom. Vi skal møtes, vi skal lære, og vi inspireres av hverandre. Vi skal snakke, vi skal lytte, og vi skal utvikle løsninger for framtiden.

Samarbeid mellom Barentssekretariatet og Sør-Varanger Utvikling

ICE er et samarbeid mellom Barentssekretariatet og Sør-Varanger Utvikling. Den første utgaven i 2019 var en 24-timers innovasjonsfestival, hvor vi samlet kreative mennesker i Kirkenes for å løse samfunnsutfordringer. I dag, tre år senere, har ICE blitt et aldri så lite (stort!) univers av aktiviteter. Mens den aller første ICE-festivalen hadde rundt 60 deltagere, er målet nå 500.

Innovasjonsfestivalen er høydepunktet blant flere aktiviteter innen ICE-universet. Gjennom året inviteres også ungdom i videregående skole til å skape sine egne fremtidsmuligheter gjennom ICE Creative Youth, og programmet ICE Workation gir mennesker fra hele verden muligheten til å prøve Kirkenes som arbeidsplass.

I 2020 arrangerte vi to digitale arrangementer «ICE - Hack the crisis» og «ICE Global». Nå er det på tide å få folk på plass igjen, og derfor håper vi du vil komme til Kirkenes i november.

Se flere bilder fra tidligere ICE-arrangement: