Bli med på innovasjonsfestival

ICE, ICE, baby! Vi gjentar fjorårets suksess i nytt korona-format.

Deltakere fra hele verden blir med på innovasjonsfestivalen ICE som arrangeres fra Kirkenes 26. november. Meld deg på, du også!

Meld deg på i dag: https://www.icekirkenes.no/

– ICE handler først og fremst om å skape noe sammen. Deltakerne jobber i grupper og får inspirasjon og veiledning av eksperter på designtenking underveis, sier prosjektleder Stine Lise Jørgensen, som jobber som næringsrådgiver i Barentssekretariatet. 

Med ICE (Innovate Cool Experiences) ønsker arrangørene å skape en arena hvor man får sjansen til å samarbeide på tvers av landegrenser, fagfelt og organisasjoner. Målet er å løse små og store utfordringer i verden.

I juni i fjor ble innovasjonsfestivalen avholdt for første gang. 60 personer fra fire land møttes i Kirkenes for å løse en oppgave gitt av Varanger Kraft Entreprenør. Selv om deltakerne syntes det var litt utfordrende å holde seg våkne i 24 timer, fikk arrangørene mange positive tilbakemeldinger etter fjorårets festival. Alt stod klart til å arrangere ICE i 2020 også.

– Men på grunn av pandemien, måtte vi i år tenke nytt, sier Jørgensen.

Du vil ikke gå glipp av årets ICE, lover arrangørene Stine Lise Jørgensen, Liza Vassilieva og Hanna Hoel..

Nytt format = nye muligheter

I stedet for at deltakere reiser til Kirkenes i november, skal festivalen arrangeres på en digital plattform. I tillegg varer arrangementet i åtte timer i stedet for 24.

– Vi må ta hensyn til smittevern og stengte landegrenser. Samtidig åpner en digital løsning for muligheter vi ikke hadde hatt ellers, forteller prosjektlederen.

Det vil være både enklere, mer økonomisk og mer miljøvennlig å bli med på innovasjonsfestivalen denne gangen. Dermed blir det mulig for enda flere nasjoner og ulike industrier å delta. Årets ICE blir mer global enn noensinne.

– Vi har for eksempel god kontakt med nettverket «Ambitious Africa» som skal bidra til ICE i år. Dette blir veldig spennende, sier Jørgensen.

«Ambitious Africa» er et nettverk av entreprenører og engasjerte unge mennesker i 20 land over to kontinenter. De har over 7000 medlemmer.

Fjorårets ICE-festival krevde at deltakerne var våkne 24 timer i strekk, men de digget opplegget.

Engasjerende tema

Festivaldeltakerne får spesifikke oppdrag de skal løse mens innovasjonsfestivalen pågår. I år blir utfordringen å finne løsninger på sirkulær økonomi og bærekraftig avfallshåndtering. Det er Øst-Finnmarks avfallsselskap ØFAS som har utformet oppgaven som skal løses under årets ICE.

– Bærekraftig avfallshåndtering og sirkulær økonomi er relevante temaer over hele verden. Det blir spennende å se hvilke innovative løsninger festivaldeltakere kommer opp med når de utfordres på dette og skal jobbe i internasjonale grupper, sier Jørgensen.

Det er kanskje mange som tenker at denne festivalen ikke angår dem, men om du er interessert i å utvikle lokalsamfunnet, så er denne festivalen for deg.

Stine Lise Jørgensen

Festivalarrangøren tror at ICE vil frembringe mange flotte ideer som ØFAS kan ta med seg videre i sin drift.

– Det er ingen krav til spesialisert utdannelse eller erfaring for å delta på ICE. Alle er velkomne! Og best av alt, det er gratis å være med i år, avslutter Jørgensen.

ICE arrangeres i samarbeid med Barentssekretariatet, Sør-Varanger utvikling, Pracadamy, Sparebank 1 Nord-Norge, Galschjødt Design og Gamnes & Bror.

Er du tøff nok?

Meld deg på, da vel!