Tourism Experiences from Arctic Food
Tourism Experiences from Arctic Food project er et transnasjonalt samarbeid mellom Finland, Russland og Norge som skal foregå over en 2-års periode fra 2019-2021. Det er ledet av Samuli Mikkola (Director of economic Development) og Eila Rimpilainen (International Coordinator) fra Inari kommune i Finland. Prosjektet vil gjøre den arktiske regionen til en attraktivt destinasjon for matturisme.
Hensikten med prosjektet er å produsere naturlig lokale matretter ved å bruke ingredienser som fisk, bær, reinkjøtt, sopp, etc. og kombinere dette med internasjonal turisme. Utvekslingen av erfaringer og kunnskap om lokale råvarer vil føre til fascinerende mat destinasjoner. Det vil derfor utføres workshops og seminarer for å lære kokkene å tilberede lokal mat. Denne sammenkomsten av næringslivets bidragsytere vil også knytte kokker med mat leverandører. Det vil også arrangeres mat arrangement for reisende, internasjonale turister og selskaper. Slik at det utvikles en spesialist kompetanse blant kokkene og servitørene som også gjør tilbudet mer attraktiv for turister og dermed enklere å markedsføre.